Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουγγαρίας κ. Ζόλτ Σεμιέν είχε χθες, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως της Ουγγαρίας καλωσόρισε θερμώς τον επικεφαλής του ΤΕΕΣ, επισημαίνοντας ότι τον γνωρίζουν καλά στην Ουγγαρία, χάριν μεταξύ άλλων της διεθνούς του δράσεως, αλλά και χάριν των θεολογικών και μουσικών έργων του. Ο Ζολτ Σεμιέν τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι σχέσεις της Ουγγαρίας με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ευρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και τούτο επιτρέπει στις δύο πλευρές να εργάζονται από κοινού για την υλοποίηση ολόκληρης σειράς κοινών πρωτοβουλιών.

Ο Μητροπολίτης διαβίβασε στον Ζ. Σεμιέν χαιρετισμό του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και σημείωσε ότι ο Μακαριώτατος έχει επανειλημμένως συναντηθεί με τον σημερινό αντιπρόεδρο. Ο ιεράρχης επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα να έλθει στη Βουδαπέστη για να συμμετάσχει στις εργασίες του Διεθνούς Ευχαριστιακού Συμποσίου και για να συναντηθεί με πολλές πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες της Ουγγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, που συνεχίσθηκε περισσότερο από μιάμιση ώρα, τα μέρη συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούσαν στις κοινές πρωτοβουλίες, οι οποίες υλοποιούνται αυτή την περίοδο. Επισημάνθηκε η ιδιαίτερη σημασία του συντονισμού των προσπαθειών σχετικά με τη συνεχιζόμενη αναστήλωση του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βουδαπέστη, καθώς και η θεμελιώδης σύμπτωση θέσεων επί σημαντικού μέρους διεθνών προβλημάτων και επί της αξιολογήσεως της σπουδαιότητας υπεράσπισης των θεμελιωδών ηθικών κανόνων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.