ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Ακολουθία του Νυμφίου με την παραβολή της άκαρπης συκής - Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 - Ώρα 19.00 - Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Εκκλησία Live – Ακολουθία του Νυμφίου Μεγάλης Δευτέρας Ζωντανά. Εσπερινός Μεγάλης Δευτέρας με την παραβολή της άκαρπης συκής – Ευλογία και Αγιασμός. Μεγάλη Εβδομάδα. Εσπερινός Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 στις 19.00 το απόγευμα. Ο Άγιος Ιωσήφ ο Πάγκαλος.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Ακολουθία του Νυμφίου Μεγάλης Δευτέρας με την παραβολή της άκαρπης συκιάς – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 19.00.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ: Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 19.00 – Η Άκαρπη Συκιά και Αγίου Ιωσήφ του Παγκάλου.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός
Ώρα έναρξης: 19.00
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Ακολουθία του Νυμφίου με την παραβολή της άκαρπης συκής – Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ακολουθια Νυμφιου
Μεγαλη Δευτερα
Μεγαλη Εβδομαδα
Εσπερινοσ
Νηστεια
Παρακληση
18 Απριλιου
vesper service
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.