Στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΣοφικού μετέβη χθες Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, το απόγευμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, προκειμένου να χοροστατήσει στην κατανυκτική Ι. Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής Λυδία Μοναχή και τους φιλακόλουθους Πιστούς αρχικάαναφέρθηκε στονόημα της Μ. Τεσσαρακοστής, που έχει ως στόχο να φέρει τους Πιστούς πιο κοντά στον Κτίστη και Δημιουργό τους.

Στην συνέχεια,ανέλυσε τον ύμνο, που ψάλλουμε στην Ι. Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου,«Μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός….» ο οποίος βασίζεται στην προφητεία του Προφήτου Ησαΐου. Ο μεγαλοφωνότατοςΠροφήτηςφωτιζόμενος από το Πανάγιο Πνεύμα προανήγγειλε την εκ Παρθένου γέννηση του Σωτήρος Χριστού, όπως και το Όνομα Αυτού «Εμμανουήλ», το οποίο σημαίνει «ο Θεός μαζί μας». Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, όσο ο Θεός είναι μαζί μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και ολοκλήρωσε ευχόμενος ο Θεός να είναι πάνταμεθ᾿ ημών, καλό υπόλοιπο Μ. Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.