Την Ακολουθία των Αχράντων Παθών τέλεσε την Μ. Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου. Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, σύμφωνα με αυτό που απαιτούν όλες οι Ι. Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και με την συμμετοχή πιστών με τήρηση των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε η «Σταύρωση», ακροάσθηκαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, που κατά παράδοση αναγιγνώσκονται αυτήν την ημέρα από την χορεία των Ιερέων και ακολούθως ξεκίνησε η προσκύνηση του Εσταυρωμένου Ιησού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε τους Πιστούς που με σεβασμό και εκτίμηση ο ένας προς τον άλλον τήρησαν τα μέτρα ευχήθηκε η Χάρις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να είναι πάντοτε μαζί μας χαρίζοντας υγεία, Ζωή και Ανάσταση!

Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

20210430 123253

Την επομένη το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκαν με ευλάβεια και κατάνυξη η Ι. Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου Ιησού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ο οποίος και ομίλησε στους Πιστούς ερμηνεύοντας τα σύμβολα του Πάθους του Χριστού και την σημασία τους για την σωτηρία μας. Επεσήμανε δε την οφειλή μας στον αγώνα της αποδοχής του Χριστού, ως Σωτήρα και Λυτρωτού, και την ανάγκη της συν-σταύρωσης και της συν-ανάστασης με την Σαρκομένη Αγάπη, ώστε να μην μείνουμε έξω του Νυμφώνος Χριστού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ενώπιον του Επιταφίου του Κυρίου μας ανέπεμψε ευχές και παρακλήσεις προς Αυτόν, υπέρ της Πατρίδος μας, του λαού της Ι. Μητροπόλεως μας και ολόκληρου του κόσμου, παρακαλώντας Τον να χαρίσει την υγεία στους νοσούντες, δύναμη στους ιατρούς και τους νοσηλευτές και να μας λυτρώσει απ’ την φοβερή πανδημία, ώστε μαζί με την Ένδοξο Ανάστασή Του να αναστήσει και όλους εμάς από την αμαρτία και να μας οδηγήσει προς την Αιώνιο Ζωή! Ο Ποιμενάρχης μας κατέληξε ευχόμενος το Ποίμνιό του να συνεχίσει να προσέρχεται στις Ι. Ακολουθίες τηρώντας τα μέτρα και φυσικά να μην αξιωθούμε στην ζωή μας να ξαναζήσουμε αντίστοιχο Πάσχα!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.