Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β' και με τη συμμετοχή του Λιμενάρχη Τήνου και τη συνδρομή του πλοιοκτήτη κ. Θεολόγου Παναγιωτάκη της εταιρείας Fast Ferries πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τη Μύκονο στην Ιερά νήσο Τήνο με το πλοίο «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» όπου μετά την άφιξή του στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας οι Εφημέριοι της Ιεράς Νήσου το παρέλαβαν για να το μεταφέρουν στις Ενορίες τους.

Τελέσθησαν η Ακολουθία της Παννυχίδος όπου ανεγνώσθη και η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και η τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου και εν συνεχεία ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχος Τήνου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, οι Πλοίαρχοι μέλη των πληρωμάτων των ελλιμενισμένων πλοίων «Θεολόγος Π.» και «SUPER EXPRESS», τα οποία και απέδωσαν τιμές, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων και χιλιάδες ευλαβείς Χριστιανοί, προσκυνητές και Τήνιοι.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ευχόμενος υγεία, ειρήνη, μακροημέρευση και φώτιση σε όλους.

Στο τέλος ευλογήθησαν και διενεμήθησαν τα ωά και εικόνα της Αναστάσεως ως ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακίωτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.