Εορτή του Αγίου Πνεύματος σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου ,Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος χοροστάτησε της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βαθύ Καλύμνου, όπου χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο το Διάκονο Ιωάννη Τρικοίλη, ενώ απένειμε το Οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο π. Μιχαήλ Μακαρούνα.

Αμέσως μετά την απόλυση δέχθηκε αήθη φραστική επίθεση από έναν άνδρα και δύο γυναίκες που βρισκόντουσαν στην είσοδο του Ναού κρατώντας μεγάλους ξύλινους σταυρούς.

Για το πρωτόγνωρο περιστατικό μίλησε στην κάμερα του kalymnos-new σήμερα Δευτέρα μεσημέρι, ο Μητροπολίτης κ. Παίσιος εκφράζοντας την λύπη του.

Περιγράφοντας το περιστατικό ξεκίνησε λέγοντας :

«Προς το τέλος της Θείας λειτουργίας όταν έκανα την απόλυση, είδα δίπλα στο παγκάρι δύο κυρίες να κρατούν σταυρούς ξύλινους κι ένα κύριο με μαύρα γένια ψηλό, να κρατάει ένα παιδάκι στην αγκαλιά του».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης και αφού αναφέρθηκε στην απονομή του Οφφίκιου του Οικονόμου στον εφημέριο π. Μιχαήλ Μακαρούνα, μίλησε για την αήθη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τα συγκεκριμένα τρία άτομα με ακατονόμαστες υβριστικές εκφράσεις λέγοντας:

Προς το τέλος ακούστηκαν φωνές. Τότε ο κόσμος ακούγοντας τις φωνές έκανε ένα κύκλο και ρωτάω τι θέλετε ρε παιδιά και λένε «είσαι τάδε, είσαι τάδε, είσαι ταδε, τάδε.. ».Με έβρισαν με λόγια που δυστυχώς δεν θέλω να τα πω γιατί δεν μου ταιριάζουν, γιατί ούτε το ένα είμαι ,ούτε το άλλο είμαι , ούτε μασόνος είμαι που ήταν το πρώτο που είπαν

Η αντίδραση του Σεβασμιοτάτου εκείνη τη στιγμή ήταν να πάει στο Ιερό, ενώ τα εν λόγω άτομα συνέχισαν κάνοντας εξορκισμούς για το Ναό θεωρώντας ότι είναι μολυσμένος!!

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης ακούγοντας τους εξορκισμούς, άνοιξε την Ιερά Πύλη και κρατώντας σηκωμένη την ποιμαντορική του ράβδο, τους είπε φύγετε– φύγετε από εδώ μέσα και ο κόσμος τους έβγαλε έξω.Ο άνδρας ήλθε από την πίσω του Ιερού και συνέχιζε να εκτοξεύει τις ίδιες ύβρεις κατά του Μητροπολίτη.

Βέβαια όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, μετά το πέρας του επεισοδίου, τα τρία άτομα πήγαν στο ύψος της Χαλής στον επαρχιακό δρόμο, προφανώς περιμένοντάς τον να περάσει με το αυτοκίνητο. Για την παρουσία τους αυτή ,ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στην Πόθια από Αργινώντα για να αποφύγει τυχόν συνάντηση μαζί τους.

Για το περιστατικό ο Μητροπολίτης ενημέρωσε το ΑΤ Καλυμνίων πρώτα τηλεφωνικά και στη συνέχεια πηγαίνοντας ο ίδιος προσωπικά επιτόπου.

Όπως τόνισε δεν θέλει αν υποβάλλει κάποια μήνυση.

Χαρακτηριστικά είπε: Δεν θέλω να κάνω μήνυση . Σήμερα είναι η ημέρα του αγίου Πνεύματος ,είναι μία μεγάλη ημέρα για την εκκλησία. Ότι έγινε ,έγινε. Τους συγχωρώ πραγματικά. Σαν πατέρας τους συγχωρώ, αλλά δεν θέλω να επαναληφθούν τέτοια πράγματα, όπου πηγαίνει ο Αρχιερέας ο ιερεύς να λέγονται τέτοια πράγματα. Ζήτησα να γίνει μία αυστηρά σύσταση.

Καταλήγοντας για το θέμα των μασκών είπε: Δύο μόνο πράγματα λέω προσοχή και προσευχή. Λυπάμαι που έφυγαν 25 άτομα από τον κορωνοϊό και δεν πήγα στις εξόδιες ακολουθίες τους και το έχω μέσα στην ψυχή μου και πονάω.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.