Φέτος, κατά την 11η Σεπτεμβρίου, θα εορταστεί η εικοστή επέτειος της τραγικής ημέρας όπου συνέβη η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Με αφορμή την τραγική επέτειο, κατά τις απογευματινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου 2021, καθώς θα δύει ο ήλιος, θα φωτισθεί για πρώτη φορά, η ανοικοδομημένη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Ελληνορθόδοξος ναός είναι ο μόνος θρησκευτικός χώρος που θα βρίσκεται στο «Σημείο Μηδέν», όπου καθιστά κατά αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη την ευθύνη της Εκκλησίας, καθώς πρωταρχικός ρόλος της είναι να παρέχει όσο περισσότερο καθίσταται εφικτό το στοιχείο της πίστης.

Η επονομαζόμενη 11η Σεπτεμβρίου είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για το έθνος της Αμερικής και ιδίως υπό των πρόσφατων γεγονότων στο Αφγανιστάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώτος εορτασμός της στρατιωτικής απάντησης των Η.Π.Α., για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο μνημείο De Oppresso Liber («από τους καταπιεσμένους στους ελεύθερους»), που βρίσκεται στο Liberty Park, απέναντι από το Shrine, ακριβώς πάνω από την οδό Cedar 155. Τη θέση όπου κάποτε δέσποζε ο αγαπημένος ναός του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε από την κατάρρευση του νότιου πύργου.

Η εικοστή επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου καθιστά τον εθνικό χαρακτήρα, στην ύπαρξη του ιερού ναού Αγίου Νικολάου ακόμη πιο σημαντικό, καθώς την παραμονή της συγκεκριμένη ημέρας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για όλους όσους χάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης εκείνη την τραγική ημέρα, αλλά και κατά τις επόμενες δεκαετίες.

OPE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.