Σε εποχές δύσκολες όπου οι αντοχές μας δοκιμάζονται και οι φόβοι μας κατακλύζουν, η πίστη στον Θεό μας χαλυβδώνει με υπομονή και σύνεση. Χιλιάδες πιστοί στρέφονται στους Αγίους της «καρδιάς» τους προσευχόμενοι για την απαλλαγή του κόσμου από αυτή την πανδημία που αφαιρεί τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας και απειλεί την υγεία όλων. Ανάμεσα στους Αγίους της ορθοδοξίας, ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός, αποτελεί για πολλούς ελπίδα και ανακούφιση.

Ο Άγιος Νικηφόρος από την Κρήτη που συμβίωσε με την ασθένεια της λέπρας διατηρώντας τον νου και την ψυχή του αμόλυντα από κάθε νόσο, φροντίζοντας με τα θαύματα του να χαρίζει υγεία στους ανθρώπους που έρχονταν κοντά του με πίστη πώς θα τους γιατρέψει. Θαύματα που έκανε όσο ήταν στη ζωή αλλά και μετά το τέλος της επίγειας ζωής του.

Πατήρ Ευλόγιος – θεραπεία καρκίνου

Ο πατήρ Ευλόγιος, ιερομόναχος της Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, μας διηγήθηκε ένα θαυμαστό γεγονός που έκανε ο Όσιος Νικηφόρος σε έναν εξάδελφό του.
Ο Δημήτριος, ηλικίας 17 ετών, είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας με έντονους πόνους στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ντρεπόταν να το φανερώση. Συν τω χρόνω, όμως, η κατάστασις χειροτέρευε, οι πόνοι αυξάνονταν και, όταν έφτασε στο απροχώρητο, τότε το είπε στους δικούς του, οι οποίοι τον πήραν, ανήμερα των Θεοφανείων του 2011, και τον πήγαν στον Άγιο Σάββα. Μετά από πολλές εξετάσεις, διαπιστώθηκε καθολικός καρκίνος σε βαθμό που οι γιατροί είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Έδωσαν στο παιδί, αν όχι ημέρες, μόνον λίγες εβδομάδες ζωή.
Η μητέρα του πατρός Ευλογίου, θεία του νεαρού Δημητρίου, που ευλαβείτο τον Όσιο Νικηφόρο, άρχισε να διαβάζη το βιβλίο «Νικηφόρος ο Λεπρός, της καρτερίας αθλητής λαμπρός», σαν παράκληση προς τον Όσιο, για να γίνη το παιδί καλά. Όταν τελείωνε την ανάγνωση, ξανάρχιζε το βιβλίο από την αρχή, παρακαλώντας πάντα με θέρμη τον Όσιο να κάνη τον ανεψιό της καλά.
Η κατάσταση του νεαρού άρχισε σιγά-σιγά να βελτιώνεται, οι πόνοι να ελαττώνονται και, λίγο πριν από το Πάσχα, όταν τον πήγαν πάλι στο νοσοκομείο, οι γιατροί διεπίστωσαν ότι το παιδί είχε θεραπευθεί τελείως. Επανέλαβαν τις εξετάσεις, με το ίδιο αποτέλεσμα.
Όλοι τότε πέταξαν από την χαρά τους για το γεγονός και η θεία του νεαρού δεν ήξερε πως να ευχαριστήση τον Όσιο Νικηφόρο και φώναζε· «Αυτό είναι θαύμα του Αγίου Νικηφόρου! Αυτό είναι θαύμα του Αγίου Νικηφόρου!»
Μετά ζήτησε από τον γυιό της τον ιερομόναχο μία εικόνα του Οσίου Νικηφόρου, για να τον έχη για προστάτη της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.