Ιερός Ναός Αγίου Ιούδα Θαδδαίου Λαυρίου

Άγιος Ιούδας Θαδδαίος 19 Ιουνίου: Εκκλησία του Αγίου στην Αττική

Ο Ιερός Ναός ξεκίνησε πριν 15 χρόνια να λειτουργεί ως Παρεκκλήσι. Το 2015 υπήρξε η θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου ακριβώς δίπλα στο προσκυνητάρι, το οποίο υπάρχει ακόμα. Είναι η πρώτη και μοναδική, έως και σήμερα(2019), Εκκλησία του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου η οποία υπάγεται στη Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Στην Εκκλησία υπάρχει αγιογράφηση του ναού της Παναγίας της Πορταΐτισσας και του Αγίου Απόστολου Ιούδα του Θαδδαίου του Αδελφόθεου.

Η Εκκλησία Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου εορτάζει και πανηγυρίζει κάθε 18 έως 19 Ιουνίου και 20 έως 21 Αυγούστου. Τα περισσότερα Σάββατα τελείται Θεία Λειτουργία, οπότε καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πριν την επισκεφθείτε. Κάθε Τετάρτη στις 18.00 γίνεται παράκληση στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Παρεκκλήσι Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στον Άγιο Δημήτριο Αχαρνών

Το Παρεκκλήσι βρίσκεται εντός του προαύλιου χώρου του Αγίου Δημητρίου στο Μενίδι και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο. Ο Ιερός Ναός εορτάζει και πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 19 Ιουνίου και 20 Αυγούστου με πανηγυρικό εσπερινό έως 21 Αυγούστου μετ’ αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.