Στο Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κκ Χρυσόστομος μετά της συνοδείας του.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Χιλιάδες πιστοί και ουρές χιλιομέτρων σήμερα 26 Μαίου 2022 στο προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας όπου θα τελεστεί το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Στο Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κκ Χρυσόστομος μετά της συνοδείας του.

Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Ελλάδιος ο Ιερομάρτυρας. Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος ο Ομολογητής και Θαυματουργός. Κατά Ιωάννη: Ο Ιησούς είναι ο καλός ποιμένας. Ο Ιησούς απορρίπτεται από τους Ιουδαίους. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο Ι'(10) 17-28
Διὰ τοῦτο ὁ πατήρ με ἀγαπᾷ, ὅτι ἐγὼ τίθημι τὴν ψυχήν μου, ἵνα πάλιν λάβω αὐτήν.
οὐδεὶς αἴρει αὐτὴν ἀπ’ ἐμοῦ, ἀλλ’ ἐγὼ τίθημι αὐτὴν ἀπ’ ἐμαυτοῦ· ἐξουσίαν ἔχω θεῖναι αὐτήν, καὶ ἐξουσίαν ἔχω πάλιν λαβεῖν αὐτήν· ταύτην τὴν ἐντολὴν ἔλαβον παρὰ τοῦ πατρός μου.
Σχίσμα οὖν πάλιν ἐγένετο ἐν τοῖς ᾿Ιουδαίοις διὰ τοὺς λόγους τούτους.
ἔλεγον δὲ πολλοὶ ἐξ αὐτῶν· δαιμόνιον ἔχει καὶ μαίνεται· τί αὐτοῦ ἀκούετε;
ἄλλοι ἔλεγον· ταῦτα τὰ ρήματα οὐκ ἔστι δαιμονιζομένου· μὴ δαιμόνιον δύναται τυφλῶν ὀφθαλμοὺς ἀνοίγειν;

Η συνέχεια στο άρθρο Άγιος Ιωάννης Ρώσος ΤΩΡΑ: Ουρές χιλιομέτρων στο Προκόπι Ευβοίας- Χιλιάδες προσκυνούν το άφθαρτο σκήνωμα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.