Η μνήμη του Μάρτυρος αγίου Φανουρίου εωρτάσθη, όπως κάθε χρόνο, με την συρροή πλήθους πιστών στη νεοπαγή Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στο Διδυμότειχο, Παρεκκλήσιο της οποίας είναι αφιερωμένο στο νεοφανή άγιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφ’ εσπέρας προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, ωμίλησε επίκαιρα για το μαρτύριο και την μαρτυρία των αγίων της Εκκλησίας και τέλος ευλόγησε, κατά το έθος, τις φανουρόπιτες, που προσκόμισαν οι πιστοί στη μνήμη του τιμωμένου αγίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε επετειακή μουσική εκδήλωση, που διωργάνωσε το Δ´ Σώμα Στρατού, που εδρεύει στη Ξάνθη, στό προαύλιο του Επισκοπείου στό Διδυμότειχο, επ’ ευκαιρία τών εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 ετών από της απελευθερώσεως της Ξάνθης, στις 4 Οκτωβρίου του 1919. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Άγγελος Ιλαρίδης, ο απερχόμενος και ο αναλαμβάνων Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης και Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου αντιστοίχως και πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.