ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΤΩΡΑ : Ο Άγιος Εφραίμ τιμάται αύριο Τετάρτη 3 Ιανουαρίου από την Εκκλησία μας. Ο Άγιος Εφραίμ γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας το έτος 1384 στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με το κοσμικό όνομα Κωνσταντίνος Μόρφης.

Άγιος Εφραίμ ΤΩΡΑ : Πλήθη λαού προσέρχονται σήμερα 2 Ιανουαρίου 2020 στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη όπου ξεκίνησαν οι εορτασμοί της ανευρέσεως των Ιερών Λειψάνων.

Σε λίγη ώρα (21:30) θα ξεκινήσει η Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία ενώ αύριο στις 8 θα τελεσθεί η Ακολουθία του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος Αρχιερέως.

Άγιος Εφραίμ Νέας Μάκρης-3 Ιανουαρίου: Σε ηλικία 14 ετών, το 1398, εγκατέλειψε μητέρα-χήρα και (7) επτά αδέλφια, ύστερα από προτροπή της ευσεβούς αυτού μητρός, προφανώς για να αποφύγει την βίαιη στρατολογία-«παιδομάζωμα», για την επάνδρωση των γενιτσαρικών σωμάτων, και προσήλθε για να μονάσει στην Ι. Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την ακμάζουσαν τότε επί του Όρους των Αμώμων της Αττικής.

Ο Άγιος Εφραίμ ασκήτεψε και μόνασε στην Ιερά Μονή επί 28 χρόνια.

Κατά το έτος 1424 οι Τούρκοι εισέβαλαν βιαίως εις την Ι.Μ. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου επί του Όρους των Αμώμων και εσφαγίασαν αγρίως τους Πατέρας της Μονής.

Ο Άγιος Εφραίμ απουσίαζε στην σπηλιά του επί του Όρους και επιστρέψας, όταν είδε τα σώματα των Πατέρων εσφαγμένα εδώ και εκεί θρήνησε γοερώς.

Διαβάστε τη συνέχεια για το βίο του Αγίου στο άρθρο Άγιος Εφραίμ Νέας Μάκρης-3 Ιανουαρίου: Τα συνεχή θαύματα και το Μοναστήρι

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.