Μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ γιορτή σήμερα ενός Αγίου που αγαπήσαμε, μας αγάπησε έμπρακτα οποτε και όταν τον χρειαστηκαμε και τρέχει στην κυριολεξία σαν "Αστραπή" εκεί που όλοι εμείς νομίζουμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα και κανένα φως στο σκοτάδι για να ανατρέψει τα πάντα και να φωτίσει τις ψυχές μας.

Σήμερα γιορτάζεται από όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς η ανεύρεσης των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ από την Αγία Μακαρία. Ο Θεός είχε κρυμμένο για περισσότερο από 500 χρόνια αυτόν τον “θησαυρό” τον οποίο έφερε στην “επιφάνεια” μέσω μιας Αγίας..Μέσω αυτής, ο Άγιος Εφραίμ ήρθε στις ζωές μας στις 3 Ιανουαρίου του 1950 και έγινε γνωστός στο κόσμο μας και από τοτε, καθημερινά ζούμε και μοιραζόμαστε θαύματα του.
Βασανίστηκε ίσως όσο κανείς άλλος. Οκτώμισι ολόκληρους μήνες, χωρίς να χάσει λεπτό την πίστη του και την αγάπη του στον Κύριο. Ένας από τους λόγους που σήμερα έχει το προνόμιο να τρέχει σαν “Αστραπή” κοντά μας. Σε εμάς τα παιδιά του..
Εμείς βρισκόμαστε και σήμερα εδώ στην Παναγία του Τραχωνα στον Στρόβολο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μέχρι και αύριο, για να δοξάσουμε αυτόν τον μεγάλο Άγιο.
Εδώ βρίσκονται τα ιερά λείψανα του, αλλά μαζι του ειναι επίσης τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού που γιορτάζει αύριο, του Αγίου Χαραλάμπους, Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Τρύφωνα, Αγίας Σοφίας της Κλεισουρας, Αγίου Νικολάου,Αγίας Μαρίνας, Αγίας Δόμνας,Αγίου Γρηγορίου,Αγίου Λαυρεντίου αλλά και η ιερή παντόφλα του Αγίου Παταπίου, για πρώτη φορά στο νησί μας, προστάτη των καρκινοπαθών.
Τέλος για να δοξάσουμε αυτόν τον Άγιο όπως του αξίζει και όπως ο ίδιος σίγουρα επιθυμεί, μοιραζόμαστε τώρα μαζί σας ένα διπλό ΤΕΡΑΣΤΙΟ θαύμα του Αγίου μας που θα σας παρακαλέσω για χάρη της εορτής του να το μοιραστούμε με όλους τους φίλους και φίλες. Η φίλη Λουίζα από Λευκωσία θέλησε να το μοιραστεί μαζί μου και την υπέρ ευχαριστώ. Σε λίγο θα είναι εδώ μαζί μας στην Παναγία του Τραχωνα και η ίδια για να ανεβάσουμε και μια ιστορία μαζί.
“Μάριε μου θέλω να σου διηγηθώ ένα θαύμα που μου έκανε ο Άγιος.
Το καλοκαίρι διαγνώστηκα με όζους στην περιοχή του θυρεοειδή. Έτσι από το πουθενά. Τυχαία. Ο γιατρός μου είπε ότι έχω και δεξιά και αριστερά και 3 από αυτούς είναι μεγάλοι και χρειάζονται βιοψία.
Εγώ πανικοβλήθηκα, έκλαιγα και το μυαλό μου σκεφτόταν τα χειρότερα αποτελέσματα. Απο τη στιγμή που το έμαθα επικοινωνησα μαζί σου για μια παράκληση και μου είπες ότι όλα θα πάνε καλά.
Πήγα στο μοναστήρι του Αγίου Αββακούμ και πήρα λαδάκι, και λαδάκι από τον Άγιο Εφραίμ. Προσκύνησα φυσικά και τα ιερά λείψανα του Αγίου Εφραίμ.
Άρχισα κάθε πρωί να πίνω αγιασμο και να σταυρώνομαι με το λαδάκι του Αγίου Αββακούμ και του Αγίου Εφραίμ.
Όταν πήγα τελικά να κάνω βιοψία, οι μεγάλοι όζοι ήταν 2 ( μάλλον θα μου πήρε κάποιον ο Άγιος σκέφτηκα).
Βγήκαν τα αποτελέσματα και παρόλα τα συμπτώματα που είχα και παρέπεμπαν ξεκάθαρα σε θυρεοειδή, ο γιατρός μου είπε απλά να τους παρακολουθούμε κάθε χρόνο! Τίποτε άλλο!!! Σήμερα που μιλάμε είμαι μια χαρά δόξα το Θεό και ευχαριστώ τους Άγιους και εσάς!
Επίσης Μάριε, η κόρη μου, η Νικολέττα διαγνώστηκε με πέτρες στα νεφρά. Έκανε διάφορες εξετάσεις και δεν φαινόταν η πέτρα που την ταλεπορούσε πολύ. Έκανε τελικά αξονική και θα έβγαιναν τα αποτελέσματα Δευτέρα.
Κυριακή πήγαμε στην Δευτερά, στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου οπου βρίσκονταν τα ιερά λείψανα του Αγίου Εφραίμ. Προσκύνησε και κοινώνησε..
Δευτέρα ο γιατρός της είπε ότι δεν υπάρχει καμία πέτρα από την μια πλευρά και από την άλλη υπάρχει μια μικροσκοπική πετρούλα που θα πέσει πίνοντας απλά νερό!!
Νομίζω αυτά είναι αρκετά για να συνεχίσουμε να δοξάζουμε καθημερινά αυτόν τον μεγάλο Αγιο..
Λουίζα”.
Οι Άγιοι μας είναι ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΙ. Το ίδιο και η θρησκεία μας. Υπάρχουμε εμείς που πιστεύουμε σε αυτούς και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αλλα κακά τα ψέματα, θα υπάρχουν ΠΑΝΤΟΤΕ και αυτοί που θα μας κατακρίνουν και θα μας πολεμάνε – θα τους πολεμάνε..
Αυτή είναι η ζωή και αυτός ο κύκλος της..
Στο τέλος της ημέρας όμως είτε πιστεύεις είτε όχι, σε μια δυσκολία, εμπόδιο, σε μια προσωπική σου άρρωστια, σε μια αρρώστια σε αγαπημένα σου πρόσωπα, θέλοντας η μη, αυτό που φωνάζεις όταν ήδη βρίσκεσαι στο χείλος του γκρεμού είναι “Θεέ μου” και “Παναγιά μου”. Κάνω λάθος;;;
Να μην τύχει εύχομαι σε κανένα πραγματικά κάτι τέτοιο, ΑΛΛΑ, ας είμαστε γενικά λίγο πιο προσεκτικοί σε όσα λέμε κιας κρατάμε πάντοτε μια άμυνα, μια πισινή όπως συνηθίζουμε να λέμε.
Αργά η γρήγορα, ΑΜΑ ο Θεός θέλει να σου δείξει και να σου φανερώσει την ύπαρξη του, θα το κάνει και εκεί το μόνο που θα μπορέσεις να κάνεις αναγκαστικά, είναι να ζητήσεις και εσύ ένα χέρι βοηθείας. Αυτό που κάποιοι ήδη κάνουν, αυτό που κάποιοι ήδη χλευάζουν..
Να είμαστε έτοιμοι είναι το θέμα για ΟΛΑ!!!
Εγώ δεν ήμουνα και μου πήρε καιρό Κάποια ολόκληρα χρόνια..
Με αγάπη πάντοτε..
Ο φίλος σας,
Μάριος Χαπερης
Ευχαριστούμε άλλη μια φορά αυτόν τον μεγάλο Άγιο και υπόσχεση μας ότι θα συνεχίζουμε να τον δοξάζουμε για όσο μας δίνει δύναμη και όσα εμπόδια και να βρίσκουμε, δεν χρειάζεται να κάνουμε πλέον κάτι παρά μόνο μια προσευχή σε αυτόν να φωτίσει το σκοτάδι. Δευτερόλεπτο χρειάζεται..Ούτε καν δευτερόλεπτα..

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.