ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 07.30 - Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας ο Μυροβλύτης και πολιούχος Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Αγίου Δημητρίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου – Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Δημήτριο. Θεία Λειτουργία 26 Οκτωβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Η Ανάμνηση του Μεγάλου Σεισμού στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άγιος Λούππος ο Μάρτυρας. Η Αγία Λέπτινα η Μάρτυς. Ο Άγιος Γλύκων ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης ο Μεγαλομάρτυρας και πολιούχος Θεσσαλονίκης. (Πολιούχος Θεσσαλονίκης, Ελασσόνας, Λαγκαδά, Ναυπάκτου, Σιάτιστας, Μικρού Βάλτου Κορίνθου, Αγίου Δημητρίου Αττικής, Αυλώνα Αττικής, Χρυσούπολης, Αλμυρού, Κολινδρού, Πετρούπολης, Κερατέας).

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 07.30.

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 07.30 – Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας ο Μυροβλύτης και πολιούχος Θεσσαλονίκης.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτη με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίου Δημητρίου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη – Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την εορτή του Αγίου Δημητρίου του πολιούχου Θεσσαλονίκης. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Δημητριοσ
Δημητριοσ
Αγιου Δημητριου
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
26 Οκτωβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 26 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Τσαντίρης Νίκος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.