ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΙΟΡΤΗ : Ενημερώνουμε τους ευλαβείς χριστιανούς ότι φέτος, στη χάρη του Αγίου Αντωνίου ,θα πραγματοποιηθούν οι εξής ιερές ακολουθίες: ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 15.30 Μ.Μ : ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ .

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 7.00 Π.Μ : ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ, κ.κ ΑΛΕΞΙΟΥ.

THN ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16.00 Μ.Μ : ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
Υπενθυμίζεται ότι, όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις που ισχύουν για τις εκκλησίες , και θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σελίδα του ναού μας στο Facebook. Ο ναός μας, θα παραμείνει ανοιχτός για προσκύνημα, πριν και μετά τις ιερές ακολουθίες, έως τις 8 το βράδυ.
Χρονιά πολλά και ευλογημένα !!!

Ο Άγιος Αντώνιος να φυλά και να σκέπει άπαντας!!!!

Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία.

Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του. Γρήγορα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και αναχωρεί για την έρημο, αφού πρώτα τακτοποίησε την μικρότερη αδελφή του και μοίρασε την μεγάλη πατρική περιουσία στους φτωχούς της περιοχής του.

Στην έρημο παίδευσε την ψυχή του και τιθάσευσε τα πάθη του φθάνοντας στα ανώτατα όρια της άσκησης ώστε η ψυχή του αγίου μπορούσε να εξέρχεται του σώματός του ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή. Γίνεται το πρότυπο των ασκητών. Πολλοί εξ αυτών έφθαναν στην έρημο για να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Παρέδωσε την μακάρια ψυχή του στον μισθαποδότη Θεό σε ηλικία 105 ετών.

Αν και, όπως λέγει ο Μέγας Αθανάσιος, μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Οσίου Αντωνίου ήταν να μείνει κρυφός ο τόπος της ταφής του, οι μοναχοί που μόναζαν κοντά του έλεγαν ότι κατείχαν το ιερό λείψανό του, το οποίο επί Ιουστινιανού (561 μ.Χ.), κατατέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αλεξάνδρεια και από εκεί αργότερα, το 635 μ.Χ., μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Σύναξή του ετελείτο στη Μεγάλη Εκκλησία.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.