Εσπερινός Μεγάλου Αντωνίου - 16 Ιανουαρίου 2021 - Ώρα 18.45 - Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού - Εσπερινός και παράκληση Αγίου Αντωνίου. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Εκκλησία Live – Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Αντωνίου Live. 16 Ιανουαρίου 2021 18.45 – Άγιος Αντώνιος ο Μέγας.

Ο Εσπερινός του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου – Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 18.45.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2021 18.45 με τον Εσπερινό και την Παράκληση του Αγίου Αντωνίου, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ιερείς: π. Δημήτριος Λουπασάκης

Ώρα έναρξης: 18.45
Εσπερινός Μεγάλου Αντωνίου – 16 Ιανουαρίου 2021 – Ώρα 18.45 – Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Εσπερινός και παράκληση Αγίου Αντωνίου. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων βρίσκεται στην δυτική πλευρά του λόφου Λυκαβηττού Αθηνών κτισμένο μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο τού λόφου.

Σύμφωνα με την παράδοση, το σπήλαιο αυτό ήταν χώρος ασκητικής ζωής των χριστιανών των πρώτων αιώνων.

Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του.

Γρήγορα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και αναχωρεί για την έρημο, αφού πρώτα τακτοποίησε την μικρότερη αδελφή του και μοίρασε την μεγάλη πατρική περιουσία στους φτωχούς της περιοχής του.

Στην έρημο παίδευσε την ψυχή του και τιθάσευσε τα πάθη του φθάνοντας στα ανώτατα όρια της άσκησης ώστε η ψυχή του αγίου μπορούσε να εξέρχεται του σώματός του ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή.

Γίνεται το πρότυπο των ασκητών. Πολλοί εξ αυτών έφθαναν στην έρημο για να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Παρέδωσε την μακάρια ψυχή του στον μισθαποδότη Θεό σε ηλικία 105 ετών.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.