ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ : ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος τιμάται αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 από την Εκκλησία μας. Ο Απόστολος Ανδρέας καταγόταν από ένα μικρό χωριό της Παλαιστίνης, τη Βηθσαϊδά. Ομιλεί ο Γέροντας Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Ο Απ. Ανδρέας είχε αδελφό τον κορυφαίο Απόστολο Πέτρο. Το όνομα Ανδρέας είναι Ελληνικό. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν αδελφοί. Ο πατέρας των ήταν πτωχότατος.

Στα παιδιά του, τους έμαθε την τέχνη του ψαρά, την οποίαν είχε και αυτός. Δεν είχε την δύναμη να τους σπουδάσει. Ο πατέρας των ονομάζετε Ιωνάς και ψάρευε στην θάλασσα της Τιβεριάδος.

Ο Άγιος Ανδρέας προτίμησε την παρθενική ζωή και δεν θέλησε να παντρευτεί. Όταν όμως άκουσε, ότι ο Πρόδρομος Ιωάννης κήρυττε εις τα πλήθη μετάνοια, έτρεξε εκεί και έγινε μαθητής του.

Είχε ο μακάριος επιθυμία να μάθη υψηλότερα πράγματα και να πλησιάσει τον Θεό.

Αγιος Ανδρέας – 30 Νοεμβρίου: Γίνεται μαθητής του Προδρόμου

Γι αυτό άφησε τον κόσμο και τα του κόσμου και προσκολλήθηκε στον Ιωάννη.

Άκουσε εκεί το προφητικό του κήρυγμα και επειδή είχε την ψυχή του καθαρή από αμαρτίες, πίστεψε αμέσως, ότι το κήρυγμα του Προδρόμου ήταν θέλημα Θεού και ότι φέρνει σωτηρία.

Αγιος Ανδρέας – 30 Νοεμβρίου: Πρωτόκλητος

Επειδή πρώτος εκλήθη ο Ανδρέας από τον Χριστό, γι αυτό λέγεται Πρωτόκλητος.

Ο Κύριος πήγε στη λίμνη Γενησαρέτ.

Εκεί βρήκε τον Ανδρέα και τον Πέτρο να εργάζονται και τους κάλεσε κοντά Του, λέγοντας : «Ἄφετε τά δίκτυα ταῦτα καί ἀκολουθεῖτε μοί καί ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων». Αυτοί αμέσως άφησαν τα δίκτυα και ακολούθησαν τον Χριστό.

Η συνέχεια στο άρθρο Άγιος Ανδρέας – 30 Νοεμβρίου γιορτή: Σταυρός, θαύματα, έθιμα και παραδόσεις – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.