Ο αρχικαταληψίας "Μεθόδιος" προειδοποιεί εμάς τους Εσφιγμενίτες-Αγιορείτες να εξαφανιστούμε και να φύγουμε από την περιοχή της Μονής.. διότι πιστεύει πως - με την βοήθεια του θεού του - κάποια στιγμή θα αλλάξει ο καιρός.

Εμείς ρωτάμε: Με ποιό τρόπο ελπίζει να αλλάξουν οι καιροί; Να ανέβει στις εκλογές ο “Έλληνας Χίτλερ” όπως έχει πει σε δημόσιες του ομιλίες; Να επικρατήσει η ακροδεξιά στην Ελλάδα; Μήπως να επικρατήσουν άτομα με τα οποία έχει αγαστή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη;

Αυτή τη στιγμή, ίσως για να κρατηθούν οι πολιτικές ισορροπίες με την ακροδεξιά, βλέπουμε μια ανοχή των αρχών προς τους καταληψίες. Με την επικράτηση όμως της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, μια επικράτηση που ελπίζει ο Μεθόδιος (όπως πάει να γίνει και σε άλλα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου γενικώς), προφανώς θα γίνει και ξεκάθαρος διωγμός πλέον των ορθοδόξων χριστιανών από το Άγιο Όρος.

Κατά λέξη είπε:

Εγώ τους λέω και τους προειδοποιώ. Όσο είναι… να φύγουν από την περιοχή της Μονής…να εξαφανιστούν…γιατί κάποια στιγμή θα αλλάξει ο καιρός…δεν μπορεί..θα βοηθήσει ο Θεός.”
Αυτά λέχθηκαν στις 6.12.2023.

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (2)
  1. ΤρυφωνΝηφων 2 μήνες πριν

    Ακομη μια απολαυση “χριστιανικης” φαγωμαρας.. Ποιανου γεροντα ο Χριστος ειναι ο Ορθοδοξωτερος ?

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Παύλος 2 μήνες πριν

    Από πού και ως που ηγούμενος ο αρχιμανδρίτης…τους βρήκε εκεί πολλά χρόνια πριν…ρε λαμόγιο μόνο το χρήμα σε νοιάζει..

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.