ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ: Νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους ανέλαβε τη Δευτέρα και επισήμως ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, νυν διευθύνων σύμβουλος του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κ. Δήμτσας θα είναι άμμισθος διοικητής, ενώ θα ασκεί παράλληλα τα καθήκοντά του, ως επικεφαλής της «Αποστολής». Ο νέος διοικητής έφθασε στον Αγιον Ορος στις 11.00 με σκάφος του Λιμενικού από την Ουρανούπολη και η τελετή εγκατάστασής του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στις Καρυές.

Ο κ. Δήμτσας διαδέχεται τον Αρίστο Κασμίρογλου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί το 1996 αναπληρωτής διοικητής επί διοίκησης Σταύρου Ψυχάρη και από τον Απρίλιο του 2010 πολιτικός διοικητής.

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας φέρεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους.

Στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με πολιτικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ανώτατων κυβερνητικών στελεχών), όσο και από το χώρο της Εκκλησίας.

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους διορίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών και διαμένει στις Καρυές. Εχει την αρμοδιότητα της τήρησης του Καταστατικού Χάρτη και των προβλεπομένων θεσμών του, ενώ είναι επιφορτισμένος και με τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας.

Αγιο Ορος: Καθήκοντα πολιτικού διοικητή ανέλαβε ο Κωστής Δήμτσας

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.