Ο συνεργάτης του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline, Νίκος Τσαντίρης έγινε μάρτυρας ενός θαυμαστού συμβάντος σε ακτή του Αγίου Όρους.

Γράφει συγκλονισμένος ο Νίκος Τσαντίρης:

“Δεν είναι μοντάζ ούτε έχει υποστεί οποιαδήποτε επεξεργασία. Τραβήχτηκε σε μια ακτή του Αγίου Όρους και αυτό που τράβηξε την προσοχή του φωτογράφου ήτανε τα πολλά ψάρια που φαίνονται…
Όμως προσέξτε δεξιά την μεγάλη μαύρη φιγούρα ενός ιερέα που φαίνεται καθισμένος στο βυθό, ξεχωρίζει το καλυμμαύχι του, η γενειάδα του”.

Εμφάνιση Μοναχού στη θάλασσα

Άγιο Όρος Εμφάνιση Μοναχού στη θάλασσα

“Ο Θεός εις την βοήθειάν μου πρόσχες, Κύριε, εις το βοηθήσαι μοι σπεύσον. Αισχυνθήτωσαν και εντραπήτωσαν οι ζητούντες την ψυχήν μου. Αποστραφήτωσαν εις τα οπίσω, και καταισχυνθήτωσαν οι βουλόμενοί μοι κακά. Αποστραφήτωσαν παραυτίκα αισχυνόμενοι, οι λέγοντές μοι: Εύγε, εύγε.

Αγαλλιάσθωσαν και ευφρανθήτωσαν επί Σοί, πάντες οι ζητούντες σε, ο Θεός. Και λεγέτωσαν δια παντός. Μεγαλυνθήτω ο Κύριος, οι αγαπώντες το σωτήριόν Σου. Εγώ δε πτωχός ειμί και πένης, ο Θεός, βοήθησόν μοι. Βοηθός μου, και ρύστης μου ει Συ, κύριε, μη χρονίσης.”

Τέτοια θαυμαστά γεγονότα αποδεικνύουν την δύναμη της αληθινής Πίστης και προκαλούν δέος σε όλο το κόσμο.

Δέος στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αληθινή εικόνα του Μοναχού στη θάλασσα σε ακτή του Αγίου Όρους:

Ο συντάκτης του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline Νίκος Τσαντίρης προσθέτει:

΄΄Την φωτογραφία την τράβηξε ο προσκυνητής γιατί του έκαναν εντύπωση τα ψάρια που φαίνονται γύρω απο την συστάδα των βράχων στον βυθό.

Πρίν μέρες ενας προσκυνητής γυρνώντας απο το Αγιο όρος στην Θεσσαλονίκη μου τηλεφώνησε και βρεθήκαμε. Μιλήσαμε για πολλά και λίγο πρίν χωριστούμε μου έδειξε φωτογραφίες που πήρε απο το προσκύνημά του στο Αγιο όρος, φωτογραφίες εντυπωσιακές μα μία απο αυτές την ξεχώρισα αμέσως κάτι που ο ίδιος δεν είχε προσέξει.

Η άγνωστη φιγούρα ενός ιερέα στον βυθό της θάλασσας αρκετά ευδιάκριτη και εντυπωσιακή απεικονίζεται στην φωτογραφία, φαίνεται καθαρά το καλυμμαύχι του, η λευκή γενειάδα του, η μύτη του ενώ είναι καθισμένος επάνω στα βράχια του βυθού, σχεδόν ατάραχος και μεγαλοπρεπής σαν μιά στάση ξεκούρασης και ολοζώντανος.΄΄

Δήλωση Γέροντα- Ηγούμενου που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος για το θαυμαστό περιστατικό:

΄΄Το τί και το πώς ο Θεός μας παρουσιάζετε σίγουρα αποτελεί ενα μυστήριο, πολλοί από εμάς το προσπερνάμε, άλλοι κάν δεν το βλέπουμε όμως υπάρχει, παρουσιάζεται πρός Δόξα Αυτού και πρός δική μας ωφέλεια που το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την δεχθούμε.΄΄

 

Τσαντίρης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

8 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Γιατί τέτοια υπερβολή στην αντίδραση;Τα θαύματα δεν χρειαζονται επιχειρηματα.Όσοι πιστοι προσελθετε...

2

Νομίζω πως με όλα αυτά, το μόνο που προκαλείτε είναι γέλωτας, στην καλύτερη περίπτωση..........Θαύματα έχει η Πίστη μας πολλά και μεγάλα! Αυτό όμως ξεπερνά και την αστειότητα........Λυπάμαι.

3

Ακόμα και η εκκλησία πάει να βγεις κερδισμένη από έναν ιό μόνο γέλια

4

Πρεπει να μας περνατε για πολυ ηλιθιους.

5

ορέ πάτε καλά;;

6

Δεν γράφετε ούτε πότε έγινε, ούτε που έγινε,
ούτε ποιοί ήταν παρόντες κλπ λεπτομέρειες
για να μην είναι ένα απλό παραμύθι...

7

Μπράβο σας, εξαιρετικό άρθρο!

8

γεια σου μπαμπα