ΑΓΙΟ ΦΩΣ: Ο καθηγητής νομικής και δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ Λάμπρος Κιτσαράς μιλάει για τον διασυρμό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των Αγιοταφιτών Πατέρων, τους οποίους παρουσιάζει σχετικό δημοσίευμα και βιβλίο να αρνούνται τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η Αφή του Αγίου φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Κιτσαρά, Έλληνας δημοσιογράφος εξέδωσε βιβλίο με θέμα την ιστορία του Πατριαρχείου, μέσα στο οποίο επικαλείται μαρτυρίες Πατέρων, οι οποίοι αρνούνται την αυθεντικότητα της Αφής βασιζόμενος μάλιστα σε βίντεο που υπέκλεψε.

Ο έγκριτος νομικός , τονίζει ότι οποιαδήποτε ενέργεια αναπαραγωγής θα βρει νομική απάντηση από τα δικαστήρια.

Τα απαράδεκτα υπονοούμενα και το βίντεο προϊόν υποκλοπής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα οποία αμφισβητούν την αφή του αγίου φωτός στον Πανάγιο Τάφο, έχουν απασχολήσει την εκκλησία.

Το βιβλίο το οποίο αναφέρει συνομιλία με αγιοταφίτη μοναχό, ο οποίος δεν δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο της αφής του αγίου φωτός όπως ενδεχομένως θα περίμενε ο συγγραφέας, έγινε η αιτία να διαδοθεί ότι το άγιο φως δεν είναι προιόν θαυμαστής ενέργειας.

Ήδη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει εκδώσει ανακοίνωση η οποία καταδικάζει την θέση αυτή καταγγέλλει την υποκλοπή και παραποίηση του βίντεο στο μοντάζ .

Για άλλη μια φορά το Πατριαρχείο Iεροσολύμων και δη ο Πανάγιος τάφος χτυπάται ανελέητα από τα ελληνικά μέσα και τους δημοσιογράφους περίοδο Σαρακοστής και λίγο πριν τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση διασύροντας το γόητρο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και αμφισβητώντας την ζωοποιό δύναμη του Πανάγιου Τάφου και το Άγιο φως το οποίο εκατομμύρια πιστοί από όλο τον κόσμο βιώνουν κάθε χρόνο, ενώ ερευνητές από όλη την υφήλιο έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά μετά από προσπάθειες ορισμού της ενέργειας αυτής.

από ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ NEWS

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.