Ο Απόστολος Λίνος, που επίσης εορτάζουμε σήμερα, καταγόταν από ευγενή ρωμαϊκή οικογένεια, γνωρίστηκε με τους Απόστολους Παύλο και Πέτρο και αναδείχτηκε πρώτος επίσκοπος Ρώμης το 60 μ.Χ. μετά τον Απόστολο Πέτρο.

Άγιοι Ερμάς, Πατρόβας, Λίνος, Γάιος και Φιλόλογος, Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα-5 Noεμβρίου

Στην Β΄ Επιστολή Προς Τιμόθεον (δ΄ 21) αναφέρει ο Απ. Παύλος

«Ἀσπάζεταί σε Εὔβουλος καὶ Πούδης καὶ Λίνος καὶ Κλαυδία καὶ οἱ ἀδελφοὶ πάντες». Υπομνηματίζοντας το εν λόγω χωρίο ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εξηγεί τη σχέση του Αποστόλου των Εθνών με το Μάρτυρα Λίνο επίσκοπο Ρώμης. «Τοῦτον τὸν Λίνον ἱστοροῦσί τινες δεύτερον μετὰ τὸν Πέτρον ἐπίσκοπον τῆς Ῥωμαίων Ἐκκλησίας γεγενῆσθαι.»

Εργάστηκε με σθένος για τη δόμηση της Εκκλησίας και ποίμανε με αγάπη και διάκριση το λαό του Θεού.

Ο Επίσκοπος Λίνος οδηγήθηκε στο μαρτύριο το έτος 79 μ.Χ. και τελικά στο θάνατο με αποκεφαλισμό, λόγω της μεγάλης αγάπης του προς τον Τριαδικό Θεό, της χριστιανικής του δράσης για τη διάδοση του Ιερού Ευαγγελίου και της ποιμαντικής του προσφοράς, διακονώντας πραγματικά ως αληθινός πατέρας τον κάθε άνθρωπο.

Σήμερα συμπληρώνονται 13 έτη από την εκλογή, το 2006, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ στον Αποστολικό θρόνο της Εκκλησίας της Κύπρου. Προσευχόμαστε υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως αυτού και επικαλούμαστε τις πατρικές του ευχές.

Διακαής πόθος όλοι μαζί του να βιώσουμε την απελευθέρωση και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο σημερινό σκλαβωμένο μέρος της πατρίδας μας.

Eις τον Eρμάν, Πατρόβαν και Γάιον.
Ἑρμᾶς, Πατρόβας καὶ Γάϊος τρεῖς ἅμα,
Ἀπόστολοι θνῄσκουσιν, οἷς τριὰς φίλη.

Eις τον Λίνον.
Καθείς, Ἰησοῦς γνώσεως θείας λίνον,
Ζωγρεῖ σε, Λῖνε, καὶ μεθιστᾷ τοῦ βίου.

Eις τον Φιλόλογον.
Φιλόλογος φιλῶν σὲ τὸν Θεὸν Λόγον,
Πληροῖ λόγους σούς, καὶ θανὼν σύνεστί σοι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.