Άγιοι Ανάργυροι: Οι Άγιοι είχαν τη δυνατότητα να θεραπεύουν την κάθε σωματική ασθένεια, όπως και την κάθε ψυχική, αλλά και να θαυματουργούν με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, χάρισμα που είχαν μόνο οι Απόστολοι του Χριστού. Έτσι τα σπίτια τους έγιναν μια σύγχρονη Προβατική Κολυμβήθρα, που νοσηλεύονταν από κάθε ασθένεια όσοι προσέρχονταν σ’ αυτούς, χωρίς απολύτως καμιά διάκριση.

Δε δέχονταν χρήματα από κανένα, αλλά ούτε και τις ανθρώπινες ευχαριστίες από τους ασθενείς τους, συμβουλεύοντάς τους μάλιστα να ευχαριστούν το Θεό, γιατί απ’ Αυτόν γίνονται όλες οι ευεργεσίες και οι θεραπείες. Γι’ αυτό η φήμη τους σαν « οι καλύτεροι Γιατροί του κόσμου» ακούγονταν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έγιναν για την εποχή τους οι σύγχρονοι Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Η Εκκλησία μας τους παρακαλεί να μεσιτεύουν σε όποιο τους επικαλείται για την ασθένειά του και χρησιμοποιεί τις παρακάτω φράσεις « Άγιοι Ανάργυροι θαυματουργοί και ελεήμονες, πρώτοι γιατροί του κόσμου, δωρεάν ελάβατε, δωρεάν εδώσατε ».

Στην Αγιογραφία
Στην Αγιογραφία της Εκκλησίας μας παριστάνονται πάντα να κρατούν τα Ιατρικά εργαλεία και το κουτί των φαρμάκων, έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς. Γι’ αυτό το λόγο, όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τα Ιατρικά Σωματεία της Χώρας, τους Αγίους Αναργύρους τους έχουν ανακηρύξει προστάτες τους και τους γιορτάζουν την 1η Νοεμβρίου.

Από τον Ελληνικό λαό τιμούνται ιδιαίτερα, γιατί πολύ συχνά τους παρακαλούμε να μας βοηθήσουν. Τρανή δε απόδειξη είναι το πλήθος των ονομάτων που έχουν δοθεί βαπτιστικά για Χάρη τους, όπως Ανάργυρος, Αργύρης, Αργυρό, αλλά και πολλών επιθέτων, όπως Ανάργυρος, Αργυρόπουλος, Αργυρακόπουλος κ.λ.π. Επίσης και πολλές Εκκλησίες έχουν κτιστεί και πάντα κοντά ή δίπλα σε ιαματικές πηγές, που είναι αφιερωμένες στους Αγίους Αναργύρους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.