Τον Αγιασμό, επί τη ενάρξει της νέας σχ. χρονιάς 2020-2021, στο Παράστημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Αλμυρό, τέλεσε την Τετάρτη 2/9, ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου. Στον Αγιασμό παρέστησαν οι Καθηγητές του Παραρτήματος Πρωτ. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού και Δημήτριος Μανώλης, Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ν. Ιωνίας, καθώς και οι πρώτοι μαθητές που ενεγράφησαν για την νέα χρονιά.

Ο Δ/ντής της Σχολής μετέφερε προς όλους τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου και καλωσόρισε άπαντες σε μια χρονιά, που ξεκινά, όπως τόνισε, σε ένα πρωτοφανές υγειονομικό περιβάλλον, στο οποίο, όμως, η Σχολή θα προσαρμοστεί απολύτως, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της με τον πλέον απρόσκοπτο τρόπο.

Ο π. Επιφάνιος αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ψαλτικής τέχνης και της Βυζαντινής Μουσικής και ανέλυσε τις νέες πρωτοβουλίες που θα εξελιχθούν κατά την νέα χρονιά, όπως είναι το Τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, καθώς και το νεοσύστατο ετήσιο Σεμινάριο Τυπικού, που θα λειτουργήσουν στο κέντρο της Σχολής, στον Βόλο, από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τέλος, ευχαρίστησε, από καρδιάς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού Πρωτ. Γεώργιο Μπέκα, για την φροντίδα του στην Σχολή, τους εκλεκτούς Καθηγητές, για το πολύμοχθο και καρποφόρο έργο, που επιτελούν και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Οι εγγραφές στο Παράρτημα του Αλμυρού θα συνεχίζονται καθ’ όλο τον Σεπτέμβριο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.