Μια επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή Λέσβου την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Παρασκευής Λέσβου, η οποία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κιβωτός του Γένους», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στην εκδήλωση με θέμα «Από τον Γερμανό Καραβαγγέλη και τους Μακεδονικούς Αγώνες, στον Παύλο Κουντουριώτη Απελευθερωτή της Λέσβου» μίλησαν:

Ο Αντιστράτηγος(ε.α), Επίτιμος Διευθυντής Πυροβολικού/ ΓΕΣ, Γεώργιος Καμπούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο πατριώτη, τον Μακεδονομάχο Μητροπολίτη  Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη, τον εκ Στύψης της Λέσβου καταγόμενο.

Ο Δήμαρχος Ύδρας και Επίκουρος καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Γεώργιος Κουκουδάκης, ο οποίος σκιαγράφησε την ηρωική μορφή του Υδραίου Ναυάρχου, Ελευθερωτή του Αιγαίου και Πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, Παύλου Κουντουριώτη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Λέσβου, Παναγιώτης Τσαγκάρης, ο οποίος τόνισε ότι οι αγνές, πατριωτικές, χριστιανικές μορφές του Γερμανού Καραβαγγέλη και του Παύλου Κουντουριώτη αξίζει να αποτελούν πρότυπα και πηγή έμπνευσης για όλο τον ελληνισμό και ιδιαίτερα για τη νεολαία μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Καλλιόπη Γόμου-Πρωτογεράκη και ο Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Εκδήλωση Αγίας Παρασκευής Λέσβου

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Μηθύμνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης, Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Κουτσαμπάσης, ιερείς και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Συμμετείχαν επίσης, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Λέσβου «Φίλοι της Παράδοσης» χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Ύδρας, της Λέσβου και της Μακεδονίας, καθώς και η Χορωδία του Εκπολιτιστικού Θεατρικού Ομίλου Καλλονής (ΕΘΟΚ) που τραγούδησε έντεχνα ελληνικά τραγούδια.

Εκδήλωση Αγίας Παρασκευής Λέσβους

Επίσης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης έλαβε μέρος το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις εορταστικές εκδηλώσεις  για την επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου και της Απελευθέρωσης της Λέσβου από τον Τουρκικό ζυγό. Στις 10:15 το πρωί του Σαββάτου παρακολούθησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλονής, την Επίσημη Δοξολογία και τη Δέηση υπέρ των πεσόντων για την απελευθέρωση της Λέσβου, ενώ στη συνέχεια μετέβη και στο λόφο «Τυρανιδίου», όπου βρίσκεται η στήλη των πεσόντων υπέρ της Ελευθερίας, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Εκδήλωση Αγίας Παρασκευής Λέσβου

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.