Η Αγία Μαρκέλλα γεννήθηκε στη Βολισό της Χίου περίπου το 1500 μ.Χ. Ανατράφηκε ως χριστιανή από τη μητέρα της παρόλο που ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης.

Αγία Μαρκέλλα: Tι γιορτάζουμε στις 22 Ιουλίου

Ήταν μια απλή και πολύ όμορφη κοπέλα, σε νεαρή ηλικία, η μητέρα της πέθανε και η Μαρκέλλα συνέχισε να μελετά την Καινή Διαθήκη, να προσεύχεται στο Θεό και να ζει μια ζωή σύμφωνα με αυτά που της είχε διδάξει.

Περίπου στα δέκατα όγδοα γενέθλιά της, ο πατέρας την ανάγκασε με πολύ σκληρό τρόπο και με απειλές να γίνει ειδωλολάτρης. Φοβισμένη, διέφυγε στα κοντινά βουνά και κρύφθηκε σε ένα θάμνο. Ο πατέρας της την βρήκε, με τη βοήθεια ενός βοσκού και έβαλε φωτιά στο θάμνο για να την αναγκάσει να παρουσιαστεί. Η Μαρκέλλα έτρεξε στη θάλασσα για να σωθεί αλλά ο πατέρας της την στόχευσε με το τόξο του και με ένα βέλος την πλήγωσε.

Το αίμα της Αγίας έβαψε τους βράχους και αυτή την ημέρα, την ημέρα της εορτής της, το αίμα της γίνεται ορατό σε αυτούς τους βράχους. Όταν τραυματίστηκε, προσευχήθηκε στον Ιησού Χριστό να την κρύψει. Ένας βράχος άνοιξε και έκρυψε το σώμα της μέσα, αλλά όχι το κεφάλι της. Ο πατέρας της την αποκεφάλισε και έριξε το κεφάλι στη θάλασσα, το οποίο βγήκε στην παραλία της Κώμης. Ο βράχος αυτός αναβλύζει έως τις μέρες μας Αγίασμα.

Το μεγαλύτερο προσκύνημα που γίνεται στη Χίο είναι στις 22 Ιουλίου κάθε χρόνο, γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας. Εδώ και πολλά χρόνια πιστοί απ’ όλη τη Χίο (και όχι μόνο) ξεκινούν από το προηγούμενο βράδυ της εορτής Της και πηγαίνουν περπατώντας έως την εκκλησία της Αγίας Μαρκέλλας , περίπου 7 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Βολισσού και 48 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Μ’ αυτό τον τρόπο ο λαός θέλει να δείξει την πίστη του και να ζητήσει τη βοήθεια της θαυματουργού Αγίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.