ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Διαβάστε ποιοι γιορτάζουν σήμερα. Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου, μιας και τιμάται η Αγία Μαρίνα.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιουλίου 2019: Αλίκη, Μαρίνα, Μαρίνος, Αλεξάνδρα, Αλεξάντρα, Αλέκα, Αλιξ

Όταν έγινε 15 χρονών, η Αγία Μαρίνα αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ’ αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του.

Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Ολύμβριος, που διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Όταν την είδε μπροστά του, θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί το Χριστό και να γίνει σύζυγος του. Μάταια, όμως.

Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουλίου 2019 έχει ξεκινήσει η προσέλευση των πιστών εις τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Εκάλης, όπου απόψε στις 19:30 θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, εν συνεχεία η Ιερά Παράκλησις και αύριο 17 Ιουλίου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.