Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, η μνήμη του μεγάλου ασκητού της Εκκλησίας μας, οσίου Νείλου του Μυροβλύτου, στην γενέτειρα του, τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την Απόλυσιν χειροθέτησε τον Εφημέριο της ενορίας π. Πέτρο Δικαίο σε Πρωτοπρεσβύτερο και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ασκούνη σε Πνευματικό Εξομολόγο.

Αναφερόμενος στους δύο ιερείς, τους προέτρεψε η τιμή που τους έδωσε η Εκκλησία, να γίνει διακονία προς το ποίμνιο και να παραμένουν καθαρά δοχεία του Αγίου Πνεύματος. Στους παρισταμένους άρχοντες και τον ευσεβή λαό ευχήθηκε να έχουν την ευλογία του συμπατριώτη μας Αγίου Νείλου, αλλά και την δυνατή πίστη και τους αγώνες του.

Ακολούθησε Λιτάνευση της σεπτής Εικόνος και του ιερού Λειψάνου του Οσίου εντός του χωριού. Κατά τη διάρκεια της, Κλήρος και Λαός έγιναν μάρτυρες για μία ακόμη χρονιά του θαύματος της ρεύσεως αγίου μύρου από την εικόνα του Οσίου, γεγονός που συμβαίνει τις περισσότερες φορές στη Λιτανεία της μνήμης του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.