Κυκλοφόρησε το πρώτο σχολικό εγχειρίδιο, στη γερμανική γλώσσα, για την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας του Μαθήματος των Ορθοδόξων Θρησκευτικών στην πρώτη βαθμίδα της Αυστριακής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως (σχολ. έτη 5ο έως 8ο).

Το νέο σχολικό βιβλίο που πραγματεύεται θέματα της Παλαιάς Διαθήκης, φέρει τον τίτλο “Meine Glaubensreise. Band 1: Wer ist Gott?”.

Είναι το πρώτο της σειράς τριών εγχειριδίων με τίτλο ”Meine Glaubensreise“, προσαρμοσμένων στις μαθησιακές ικανότητες των ορθοδόξων μαθητών. Η έκδοση, που προγραμματίσθηκε από την Διεύθυνση του Ορθοδόξου Μαθήματος Θρησκευτικών, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, γίνεται πραγματικότητα με τη φροντίδα της Θρησκευτικής και Παιδαγωγικής Επιτροπής της Ι. Μητροπόλεως.

Συγγραφείς του πρώτου τόμου της εκπαιδευτικής σειράς είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ. κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας π. Ηλίας Παπαδόπουλος. Την συγγραφή επικούρησε και επώπτευσε Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς Καθηγητές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, στον προλογικό χαιρετισμό του εύχεται η πρωτότυπη αυτή εκδοτική προσπάθεια να φανεί χρήσιμη τόσο στους μαθητές και καθηγητές του ορθοδόξου μαθήματος στην Αυστρία, όσο και στον κατηχητικό καταρτισμό των ορθοδόξων νέων εκτός σχολείου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.