"Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτήν την κρίση", διαμηνύει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, απευθυνόμενος προς το ελληνορθόδοξο ποίμνιο με αφορμή τη νέα έξαρση της πανδημίας στη Νέα Νότιο Ουαλία και στην πρωτεύουσά της, το Σύδνεϋ, όπου την Κυριακή καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος ασθενούς με Covid-19, ο πρώτος στην Αυστραλία μετά τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, σε μήνυμά του υπογραμμίζει καταρχάς το καθήκον όλων να επιστρατεύσουν το μέγιστο των αποθεμάτων αγάπης και φιλανθρωπίας που διαθέτουν, ώστε, εν μέσω αυστηρών περιορισμών και των συνεπειών τους σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας για τους ανήμπορους και τους αδύναμους.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος, απευθύνοντας παράκληση προς όσους έχουν ανάγκη, αλλά και προς όσους γνωρίζουν περιπτώσεις συνανθρώπων τους που χρειάζονται βοήθεια, να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας ή με τους υπευθύνους των κατά τόπους Ενοριών ή με τα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος παρακαλεί όλους να ακολουθούν με συνέπεια και υπευθυνότητα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των αρμόδιων κρατικών αρχών, ενώ, με πατρική αγάπη και ευθύνη, προτρέπει όσους ακόμη δεν έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της Covid-19, να το πράξουν.

“Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο εμβολιασμός συνιστά μεν μια πράξη αυτοπροστασίας, αλλά κυρίως συνιστά πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς την οικογένεια, την κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο στα οποία ανήκουμε.”, υπογραμμίζει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.