Εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην ενορία του Coburg της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ στη Βικτώρια.

Κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας, 1 Φεβρουαρίου, χοροστάτησε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της πόλεως.

Ανήμερα της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος Βασιλόπουλος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ. Στη Θεία Λειτουργία, εκτός από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της ενορίας π. Λεωνίδα Ιωάννου και τον εφημέριο π. Ευστάθιο Παπαδόπουλο, έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Κρικέλης, και ο κατά σάρκα πατέρας του, π. Ιορδάνης Κρικέλης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη Δεσποτική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου συνεχίστηκαν στο Coburg την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, και είχαν ως επίκεντρο την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μετά από τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε Δοξολογία και κατόπιν παρατέθηκε επίσημο γεύμα στην αίθουσα της Ενορίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ομιλία, με θέμα τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας στην παιδεία του Γένους κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, την οποία εκφώνησε ο κ. Βάιος Αναστασόπουλος, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αυστραλίας.

Πηγή: vema.com.au

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.