Τέλος οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν σήμερα να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, διαφορετικά θα δηλώσουν τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου έως και τις 30 Οκτωβρίου χωρίς καμία επιβάρυνση. Οι υπόλοιπες τέσσερις δόσεις θα καταβληθούν κανονικά την τελευταία μέρα κάθε μήνα έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση προθεσμίας: Τακτοποίηση αυθαιρέτων

Σήμερα λήγει επίσης η προθεσμία για τους φορολογούμενους που θέλουν να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά του, ακόμα και κτίρια με σοβαρές αυθαιρεσίες «κατηγορίας 5», που αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση, ή κατά 20% καθ’ ύψος, χωρίς οικοδομική άδεια.

Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση προθεσμίας: Φόρος εισοδήματος

Οι φορολογούμενοι που δεν εξόφλησαν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος στις 31 Αυγούστου θα πρέπει σήμερα να καταβάλουν την τρίτη δόση του φόρου, ενώ η τελευταία θα πληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Πρόγραμμα Γέφυρα

Έως σήμερα μπορούν να υποβάλουν επίσης αίτηση για υποβολή στο πρόγραμμα «Γέφυρα» οι πληττόμενοι δανειολήπτες από την κρίση του κορωνοϊού.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν «πράσινοι» και «κόκκινοι» δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και επιδοτούνται από το Δημόσιο έως και με 90% τη δόση δανείου με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Αδήλωτα τετραγωνικά

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δηλώσουν έως σήμερα τις επιπλέον αδήλωτες επιφάνειες των ακινήτων τους στους δήμους τους ή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (https://tetragonika.govapp.gr/).

Αν δεν το κάνουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών τα έτη έως το 2019, αλλά και με τσουχτερά πρόστιμα.

Έτσι θα πρέπει να δηλώσουν ημιυπαίθριους και αυθαίρετους χώρους, ενώ για τις επιπλέον επιφάνειες που θα δηλώσουν θα χρεωθούν με δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους μόνο για τη χρονική περίοδο από 1/1/2020 και μετά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.