ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ : Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Ενισχύεται το πρόγραμμα επιταγών επανένταξης του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας 9.000 θέσεις επιδότησης της εργασίας σε περισσότερες επιχειρήσεις, με περισσότερες αποδοχές, μεγαλύτερη επιχορήγηση και απλουστευμένες διαδικασίες.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Οι άνεργοι που αναζητά ο Οργανισμός δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα στο σύστημα για να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN). Έχουν δοθεί δύο παρατάσεις, με τη δεύτερη και τελευταία να εκπνέει την Κυριακή 31 Μαΐου.

Σε περίπτωση που δεν δηλώσουν άμεσα τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού, θα χάσουν το επίδομα.

Για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που δήλωσαν λάθος ΙΒΑΝ, θα λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ για διόρθωση, έτσι ώστε να πάρουν τα 800 ευρώ που δικαιούνται.

Εν τω μεταξύ για αύριο αναμένεται η πρόταση της Κομισιόν για την έκτακτη χρηματοδότηση των εταιριών, για να να καλυφθούν προβλήματα που προέκυψαν από τον κορονοϊό.

Το ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μπορεί να λάβει η Ελλάδα, υπολογίζεται σε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ, ενώ ένα ποσό από 1,5 δισ. έως 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην απασχόληση, δηλαδή στο ποσοστό αναπλήρωσης των χαμένων μισθών των εργαζόμενων που θα εργάζονται υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ποσό του ESM που υπολογίζεται στα 3,5 δισ.€ για τη χώρα μας, παραμένει ερωτηματικό αν θα το πάρουμε, αλλά επειδή έχει όρους «μνημονίου» όλα δείχνουν ότι δεν θα ενεργοποιήσει το οικονομικό επιτελείο τη ρήτρα αυτή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.