3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου: Επιστήμη και Εικονογραφία στην 3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου.

Από το Σάββατο 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρες 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00 οι χώροι της 3ης Έκθεσης Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου στην Αγία Παρασκευή (Χαλανδρίου 14) και την Νέα Σμύρνη (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 23) είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους!

Η 3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου συνεχίζεται κι οι μικροί μας φίλοι λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητές της με τα σχολεία τους.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου: Στον χώρο μας στην Νέα Σμύρνη οι μαθητές που μας επισκέφθηκαν καθοδηγήθηκαν απ’ τους κυρίους Κωνσταντίνο Ρακτιβάν, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, και Εμμανουήλ Βαρβαντάκη, Χημικό, και ανακάλυψαν το θαύμα της φύσης.

Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα της 3ης Έκθεσης Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου.

Τα ενδιαφέροντα πειράματα, ο ξεχωριστός τρόπος παρουσίασης και… η συμμετοχή των παιδιών στα πειράματα αυτά, έκαναν την δραστηριότητα αυτή πολύ μοναδική.

Αγία Παρασκευή: Πώς μας μιλούν οι εικόνες; Τί νόημα μπορεί να κρύβει μία λέξη; Πώς τελικά γεννιέται ένα βιβλίο; Οι λέξεις μπαίνουν στη σειρά και γίνονται εικόνες!

Μέσα από προβολές και εικόνες κάναμε ένα ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου και μάθαμε για τη συγγραφή και την εικονογράφησή του.

Παίξαμε, ζωγραφίζοντας τις λέξεις όσο πιο καλά μπορούσαμε, για να καταλάβει κι η ομάδα μας τη ζωγραφιά μας.

Και, τέλος, με την βοήθεια της εικονογράφου και φιλολόγου κυρίας Αντωνίας Θρασυβούλου, γίναμε μικροί εικονογράφοι, βάζοντας στη σειρά λέξεις και εικόνες, δημιουργώντας έτσι το δικό μας βιβλίο με την ιστορία της Γέννησης.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την 3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.