ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των ενοριών που προσχωρούν στη νέα αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργείου, Andriy Yurash, συνολικά 340 ενορίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας), έχουν προσχωρήσει στη νέα αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η μετάβαση όμως είναι αρκετά νωρίς για να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει όλες οι ενορίες τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας), αμφισβητούν τα παραπάνω νούμερο ενώ θέτουν ερωτήματα ως προς τη διαδικασία προσχώρησης των ενοριών στη νέα Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νομικού τμήματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Πατριαρχείο Μόσχας), ο αριθμός 340 φαντάζει ανακριβής ενώ σημειώνει πως είναι διαφορετικό το πως μετρά κάποιος τις ενορίες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος εκπαιδεύσεως και ενημέρωσης, ο αριθμός είναι αρκετά μικρότερος και ανέρχεται σε μόλις 36 από τις 12.000.

Ενστάσεις εγείρονται και γύρω από το γεγονός ότι συχνά δεν ψηφίζουν θρησκευτικές κοινότητες αλλά εκπρόσωποι τοπικών αρχών κάτι το οποίο αντίκειται στο Νόμο.

Η Ρωσική πλευρά σημειώνει πως προσπαθούν μέσω προβοκάτσιας και επιθετικής προσεγγίσεως σε πιστούς να τους εξαναγκάσουν στο να προσχωρήσουν στην νέα Εκκλησία.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.