Το ποσό ύψους 30.000 δολαρίων παρέδωσαν χθες, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος Αμερικής μέλη του AHEPA Queens Chapter 326 προκειμένου να διατεθούν προς όφελος της κατασκήνωσης του Αγίου Παύλου.

Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια δείπνου-εράνου που διοργανώθηκε από τα μέλη του AHEPA για τον σκοπό αυτό.

Συνεδρίασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.
Κατά τη συνεδρίαση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος:

1) κατ᾽αρχάς εξέφρασε πολλές ευχαριστίες προς τους Αρχιερείς και τα Μητροπολιτικά Συμβούλια της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την ενεργό συμβολή αυτών στην επιτυχή έκβαση της πρόσφατης επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αμερική.

2) ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της Ι. Επαρχιακής Συνόδου όσο και τους λοιπούς Αρχιερείς της Ι. Αρχιεπισκοπής για την συμμετοχή τους στην 10η Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων, η οποία πραγματοποιήθηκε από 2 έως 5 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

3) ανακοίνωσε την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας και, μετά την διάθεση 1.000.000 δολλαρίων από την διαθήκη της αλήστου μνήμης κας Suzanne Mados, την ίδρυση αποθεματικού Ταμείου για την Ελληνική Παιδεία στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

4) ενημέρωσε το ιερό σώμα για τις εξελίξεις στη διοίκηση της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των συνοδικών Αρχιερέων ευχές για την επικείμενη Ημέρα των Ευχαριστιών και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.