Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Παροναξίας.

Την Κυριακή 28-10-2018 ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την Αγία Σκέπη και η Πατρίδα μας εορτάζει μία από τις σημαντικότερες και ενδοξότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας, το ηρωικό έπος του 1940, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, προέστη της Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην συνέχεια συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Πάρου, όλες τις τοπικές αρχές και το σύνολο της μαθητιώσας νεολαίας της Παροικίας, μετέβη στο Ηρώο της πόλεως όπου και ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων κατά τον πόλεμο του ’40 – ’41. Ακολούθως παρηκολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο του νησιού.

Στην συνέχεια μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου όπου συμμετείχε στον Αγιασμό ενάρξεως των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας και απηύθυνε σύντομη ομιλία και ευχές στον Εφημέριο, τους Κατηχητές –τριες τους γονείς και τα παιδιά για το νέο Κατηχητικό έτος.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν και οι παρόντες στην εκδήλωση Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος και Έπαρχος Πάρου –Αντιπάρου κ. Κων/νος Μπιζάς.

Το Απόγευμα της ίδιας ημέρας προήδρευσε της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής.
Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.