«Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση -και ορθώς λόγω των μέτρων για την πανδημία- αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την αξία του εορτασμού, του ηρωικού “Όχι” που βροντοφώναξε ενωμένος ο ελληνικός λαός την 28η Οκτωβρίου 1940 απέναντι στην ιταμή ιταλική πρόκληση, απέναντι στους Ιταλούς φασίστες του Μουσολίνι».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του, μετά τη δοξολογία για την εθνική επέτειο στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Λάρισας, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ευάγγελος Τουρνάς.

Ολόκληρη η δήλωση του Θεσσαλού πολιτικού έχει ως εξής:
«Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και εθνικής ανάτασης η 28η Οκτωβρίου, μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση -και ορθώς λόγω των μέτρων για την πανδημία- αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την αξία του εορτασμού, του ηρωικού “Όχι” που βροντοφώναξε ενωμένος ο ελληνικός λαός την 28η Οκτωβρίου 1940 απέναντι στην ιταμή ιταλική πρόκληση, απέναντι στους Ιταλούς φασίστες του Μουσολίνι.

Σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει και πάλι εθνική απειλή από τον εξ ανατολών γείτονα, που δεν κρύβει τον αναθεωρητισμό του και επιδιώκει να καταστήσει την Ελλάδα μια χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση επ’ ουδενί να το επιτρέψουμε.

Ορθώνουμε ένα ισχυρό τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε ξένη επιβολή. Ενισχύουμε τις συμμαχίες μας, ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, υπογράφουμε συμφωνίες αμυντικές με ρήτρα αμυντικής συνδρομής μετά από πολλές δεκαετίες.

Δεν αρκούν μόνο αυτά. Χρειάζεται και πάλι να επικρατήσει το πνεύμα του ‘40, το πνεύμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες σε όλη την Οικουμένη!».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.