Τον Άγιο Νικόλαο τίμησαν με κάθε λαμπρότητα σε αρκετές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος επισκέφθηκε δύο εορτάζουσες ενορίες, το Βαμβακόφυτο και το Ζευγολατιό, για να χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην ενορία των Χρυσοχωράφων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την εμβληματική παρουσία του Αγίου Νικολάου στη ζωή της Εκκλησίας αλλά και την ξεχωριστή θέση που κατέχει στην ύπαρξη του κάθε χριστιανού, αφού πολλοί είναι οι άνθρωποι που τον ευλαβούνται καθημερινά και ζητούν τις πρεσβείες του.

«Ο Άγιος Νικόλαος τίμησε την Αρχιερωσύνη του και με τα λόγια του αλλά κυρίως με τα έργα του» συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, «και μάλιστα διακρίθηκε στην αρετή της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας, ενώ η βαθιά θεολογική του κατάρτιση τον έκανε να ξεχωρίσει στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και να αποτελεί έτσι παράδειγμα και πρότυπο Ιεράρχη στους αιώνες ».

Σε όλες τις εορτάζουσες ενορίες προσέτρεξαν αρκετοί πιστοί για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν, ενώ ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τόσο τους Ιερείς και τους συνεργάτες τους για την διοργάνωση των Πανηγύρεων καθώς και τους πιστούς που ξέρουν να τιμούν τους Αγίους, κυρίως δε τους άνδρες οι οποίοι σ’ολες τις ενορίες ήταν πάρα πολλοί!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.