Το Ναύπλιο γιορτάζει και πάλι την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης μας που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους.

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε στις 27 Νοεμβρίου λόγω των μέτρων για την πανδημία στο βουλευτικό και προβάλλεται σήμερα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Κολόκας. Το χρονικό της απελευθέρωσης εκφώνησε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ που είναι πάντοτε παρόντες στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και αποτίουν φόρο τιμής στους απόντες (και ταυτόχρονα παρόντες) πρωταγωνιστές της Ιστορίας.

Την όλη εκδήλωση πλαισιώσαν ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης και ο τενόρος Ευάγγελος Ζερβόπουλος που ερμηνεύσαν τραγούδια εποχής σε ποίηση κλασικών μας ποιητών.

Η εφετινή λιτή εκδήλωση πραγματοποιηθηκε τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, με παρόντες μόνον τους απελευθερωτές που πάλεψαν για την ελευθερία μας και την ίδρυση της σύγχρονης Ελλάδας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.