«Πρόθεση της απερχόμενης κυβέρνησης του Μαυροβουνίου είναι να δημιουργεί διαρκώς εντάσεις και διχόνοιες» τόνισε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Ιωαννίκιος, σχολιάζοντας την ενέργεια την ενέργεια της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου να απελάσει τον Σέρβο πρέσβη στην Ποντγκόριτσα, Βλαντιμίρ Μπόζοβιτς, κατηγορώντας τον ότι αναμειγνύεται σε εσωτερικά πολιτικά θέματα.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είχε πολλαπλές κακές προθέσεις: να αυξήσει τις εντάσεις και να εμβαθύνει τις διαιρέσεις σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας του Μαυροβουνίου, ειδικά μεταξύ των αδελφών της Ορθόδοξης πίστης, για να προκαλέσει αμοιβαία μέτρα από τη Σερβία για να σπείρει τόσο δηλητήριο στην περιοχή. έχθρα. Με αυτήν την κίνηση, η απερχόμενη κυβέρνηση, όπως αμέτρητες φορές μέχρι στιγμής, έχει δείξει ότι δεν έχει καμία πρόθεση α αλλάξει την τακτική της, εκτός εάν τα μέλη της μετανοήσει μια μέρα».

Όπως υπογραμμίζει σε άλλο σημείο: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αυτής της χώρας θέλει μια κυβέρνηση που θα μελετήσει και θα σεβαστεί την ιστορία του Μαυροβουνίου. Να δημιουργήσει τις καλύτερες σχέσεις με όλους τους λαούς και τις χώρες της περιοχής. Ειδικά με την αδελφική Σερβία. Ελπίζουμε ότι η νέα, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, μόλις αναλάβει επίσημα την ευθύνη, αν και θα κληρονομήσει μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα, θα δώσει πλήρη προσοχή στη συμφιλίωση των φιλονικιών και στην εξάλειψη των δυσοίωνων δεκαετιών διχασμών μεταξύ του λαού μας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.