Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρσενίου και Παΐσίου (να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Ιερός Ναός που κτίσθηκε παγκοσμίως, από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, το 2005 προς τιμή του Αγίου Παΐσίου), με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, όπως κάθε χρόνο πριν την εορτή των Χριστουγέννων, τα τελευταία 19 χρόνια, τελέσθηκαν ομαδικές βαπτίσεις, στην πόλη Morogoro της Ανατολικής Τανζανίας.

Οι ιθαγενείς έλαβαν το άγιο βάπτισμα από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, (συνολικά από το 2004 στην Τανζανία περισσότεροι από 60.000 νεοφώτιστοι).

Προσήλθαν, μετά από συστηματική κατήχηση από τον Αρχιμ. Ελευθέριο Μπαλάκο, με υποδειγματική ευλάβεια αλλά και μεγάλη χαρά προς το άγιο βάπτισμα και την πρώτη Θεία Κοινωνία.

Επίσης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος τέλεσε την χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου του Πασχάλιου, ο οποίος είναι έγγαμος και θα διακονίσει μετά την χειροτονία του, στην νέα ενορία της Αγίας Ειρήνης στην πόλη Mvoumi, στην ευρύτερη περιοχή του Ιεραποστολικού Κέντρου μας στην πόλη MOROGORO, περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Νταρ Ες Σαλαάμ, στην ανατολική Τανζανία.

Η χαρά των νεοφωτίστων (ανάμεσά τους και δεκάδες μουσουλμάνοι) ήταν πραγματικά συγκινητική, με πρόσωπα που έλαμπαν από χάρι και κατάνυξη εόρτασαν την ένταξή τους στην Ορθόδοξη Οικογένεια της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.