Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής αναβάλλει τις λατρευτικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, αφιερώνοντας παράλληλα το 2020 στη μνήμη του.

Αυτό ανέφερε στο κήρυγμά του κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Αγ. Δημήτριο Ζεϊτούν, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος. Αντί των λαμπρών εκδηλώσεων στις εκκλησίες, θα γίνεται περιφορά των τιμίων λειψάνων του στους πανηγυρίζοντες Ναούς, εκεί όπου λειτουργούσε ο Άγιος, προς ευλογία των πιστών.

«Το Πατριαρχείο μας θα διοργάνωνε μεγάλες εκδηλώσεις για να τιμήσουμε τον Άγιο Νεκτάριο. Ο ιός δεν το επέτρεψε. Πήραμε την απόφαση να φέρουμε στους Πανηγυρίζοντες ναούς το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου (το οποίο φυλάσσεται στο Κάιρο) να δίνουμε την ευκαιρία σε όλους σας να το προσκυνάτε και να παίρνετε την ευλογία και τη χάρη του. Μετά τον Άγιο Δημήτριο, θα το πάμε στους Αγίους Αναργύρους στη Σούμπρα, στους Αρχαγγέλους στο Ντάχερ, στην Ηλιούπολη στα Εισόδια της Θεοτόκου. Γενικότερα θα το φέρουμε σε όλους τους ναούς να γυρίσει ο Άγιος πάλι εκεί που ως Επίτροπος Λειτουργούσε», είπε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.