Στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Morogoro και στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρσενίου και Παΐσίου (να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Ιερός Ναός που κτίσθηκε παγκοσμίως, από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, το 2005 προς τιμή του Αγίου Παΐσίου), με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β´, όπως κάθε χρόνο πριν την Ε ´ Κυριακή των νηστειών τα τελευταία 20 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν οι 132 βαπτίσεις και οι 17 γάμοι της Ανατολικής Τανζανίας.

Οι 132 ιθαγενείς έλαβαν το άγιο βάπτισμα από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, (συνολικά από το 2004 περισσότεροι από 60.000 νεοφώτιστοι) κι έγιναν μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας (ΒΙΝΤΕΟ).

Προσήλθαν, μετά από συστηματική κατήχηση από τον Αρχιμ. Ελευθέριο Μπαλάκο, με υποδειγματική ευλάβεια αλλά και μεγάλη χαρά προς το άγιο βάπτισμα και την πρώτη Θεία Κοινωνία.

Επίσης μετά το τέλος των βαπτίσεων ακολούθησαν οι 17 γάμοι!

Η χαρά των 132 νεοφωτίστων (ανάμεσά τους και δεκάδες μουσουλμάνοι) ήταν πραγματικά συγκινητική, με πρόσωπα που έλαμπαν από χάρι και κατάνυξη εόρτασαν με τον δικό τους αφρικανικό τρόπο την ένταξή τους στην Ορθόδοξη Οικογένεια της Ιεραποστολικής Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως.

Το εορταστικό γεύμα ήταν προσφορά των Φίλων της Ιεραποστολής της Τανζανίας από την Ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τις περιοχές Νέας Μηχανιώνας, Νέων Επιβατών, Επανομής και Αγίας Τριάδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.