Σκοπός η ανάδειξη της αυτονομίας του σώματος με κατανόηση και αποδοχή των συναθρώπων μας - «Καλό Pride!» ευχήθηκε ο δήμαρχος, κ. Ζέρβας.

Με κεντρικό σύνθημα «ανήκω σε μένα» και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ξεκίνησε η μεγάλη “πορεία υπερηφάνειας” του 11ου Thessaloniki Pride που γίνεται στην “καρδιά” της πόλης.

Με σημείο εκκίνησης φέτος την νότια πύλη της ΔΕΘ -και όχι τον Λευκό Πύργο- πλήθος Θεσσαλονικέων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων έχει κατακλύσει την οδό Τσιμισκή χορεύοντας, τραγουδώντας και σηκώνοντας ψηλά τη χαρακτηριστική σημαία του φεστιβάλ υπερηφάνειας, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Κρατώντας στα χέρια σημαιάκια στα χρώματα του Pride, έχοντας στο κορμί τους πολύχρωμες σημαίες ή ζωγραφιές με μηνύματα για την αγάπη, χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν στην παρέλαση χορεύουν στους ξεσηκωτικούς ρυθμούς της μπάντας Paranauê και πλάι στα άρματα του Thessaloniki Pride.

Το 11ο Thessaloniki Pride, όπως προβάλλει και το σύνθημά του, θέλει να αναδείξει το ζήτημα της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος.

pride-thessaloniki__12_
pride-thessaloniki__7_
pride-thessaloniki__8_

Η “πολύχρωμη” πορεία αναμένεται να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και να καταλήξει στην αφετηρία, καθώς μετά θα ακολουθήσει συναυλία στην οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα εμφανιστούν: Τάμτα, Kings, The Mode, Κωστής Μυλωνάς, η χορευτική ομάδα House of Drama, και drag shows από Heelcat, Κατίνα Μπέλλα, Mystic Van Rouge, Bimboy και Fatality.

Ζέρβας για Pride: Η Θεσσαλονίκη κάνει τους ανθρώπους της να νιώθουν περήφανοι, ίσοι και ελεύθεροι

Στο Pride Fair, που φιλοξενείται στη νότια πύλη της ΔΕΘ στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride 2023, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλνοντας το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

«Το Pride παγκοσμίως είναι μια μορφή έκφρασης, μια ημέρα χαράς αλλά και υπενθύμισης πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι δίχως απολύτως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού. Η προσπάθεια που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε είναι να προχωρούμε διαρκώς μπροστά, να σεβόμαστε και να μαθαίνουμε, διότι όσο κάποιος μαθαίνει εξελίσσεται και όσο εξελίσσεται γίνεται καλύτερος. Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση και αποδοχή των άλλων προς εμάς και τη δική μας κατανόηση και αποδοχή προς τους άλλους.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης -με το τόσο έντονο στοιχείο του πολιτισμού, της ποικιλομορφίας, του κοσμοπολιτισμού, που δημιούργησε τόσες και τόσες καινοτόμες ιδέες- δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να είναι συμπεριληπτική, να προχωράει διαρκώς μπροστά και να κάνει όσο περισσότερο μπορεί τους ανθρώπους της να νιώθουν περήφανοι, ίσοι και ελεύθεροι. Καλό Pride!», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.