Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (οι λοιπές κατηγορίες όσων δεν άνοιξαν στις 4 Μαΐου) εκτός από τα εμπορικά κέντρα (malls) η ημερομηνία άρσης του λουκέτου των οποίων, παραμένει ασαφής.

Ακόμη επιστρέφουν οι δραστηριότητες βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές, στις σχολές οδηγών, ενώ επανέρχονται και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα.

Σε κατάστημα με εμβαδόν έως 20 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα μέχρι 4 άτομα (εργαζόμενοι και πελάτες), από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ. έως 4 άτομα, συν 1 άτομο ανά 10 τ.μ., για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. επιτρέπονται 12 άτομα συν 1 άτομο, ανά 15 τ.μ. Οσον αφορά στις επιχειρήσεις άνω των 300 τ.μ., που αναπτύσσονται σε επίπεδα, θα ισχύει ο περιορισμός 1 άτομο, ανά 10 τ.μ., σε κάθε όροφο.

Από εκεί και πέρα, ορίζεται η έναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις 10 π.μ. και παράλληλα προβλέπεται διεύρυνση ωραρίου κατά περίπτωση. Υπάλληλοι και πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας.

Στο μεταξύ, συνιστάται να μη γίνεται χρήση ανελκυστήρων. Εφόσον θεωρείται αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο πρέπει να είναι 40%. Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

3ο στάδιο – 18 Μαΐου

Από τις 18 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι. Οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων, ενώ συνιστάται αυστηρά η χρήση μάσκας και, βέβαια, δεν θα επιτρέπονται οι παραστάσεις σε αυτούς τους χώρους. Παράλληλα, θα ανοίξουν για τους επισκέπτες μόνο οι εξωτερικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπου επίσης θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων.

4ο στάδιο – 1 Ιουνίου

Την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα, όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες, τα εστιατόρια και οι καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Στα εμπορικά κέντρα θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στο προσωπικό και στους πελάτες, τα γάντια για τους εργαζομένους και η εξυπηρέτηση μόνο χωρίς καθήμενους. Και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύουν οι γενικοί κανόνες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.