Ζούσε την δόξα της δεκαετίας του 60' και του 70' , τραγουδούσε με τους διάσημους της τότε εποχής και λεγόταν Μαίρη Αλεξοπούλου, μεχρι που απο την μια στιγμή στην άλλη η ζωή της άλλαξε. Όταν η 18χρόνη κόρη της Κωνσταντίνα θα χάσει την ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, θα καταλάβει την ματαιότητα αυτού του κόσμου και θα στραφεί στον μοναχισμό.

Την Γερόντισσα πλέον Θεονύμφη θα την συναντήσει κανείς πια στην οικία της που εχει μετατρέψει σε Ησυχαστήριο επ’ ονόματι της Παναγίας της Θεονύμφης και Βρίσκεται στο Κορωπί.

Σε μια εκταση 7 στρεμμάτων που η μισή ειναι άβατη βρίσκεται το ησυχαστήριο της , ενας παράδεισος δίπλα στην πολύβουη μεγαλούπολη, μια όαση πνευματική δίπλα στην υλιστικότητα και την ζάλη του σύγχρονου κόσμου.

Ένας χώρος που δημιουργήθηκε απο την αγάπη και τον ζήλο μιας γυναίκας που απαρνήθηκε την καριέρα, ομορφιά και οικογένεια με σκοπό και μόνο την αφοσίωση στον Θεό και την γαλήνη.

Μέσα στο ησυχαστήριο βρίσκεται ο Μεγαλόπρεπος ναός της κοιμήσεως της Θεοτόκου με την μοναδική ανα τον κόσμο εικόνα της παναγίας της Θεονύμφης η οποία επιτελεί χιλιάδες θαύματα συνεχώς.Ακόμη βρίσκονται ξενώνες, αρχονταρίκι, παρεκκλήσια , κοιμητήριο και ενας ωραίος κήπος με ελαιώνα.

Το Ησυχαστήριο δέχεται επισκέπτες μονο κάθε κυριακή πρωί και ειναι προσβάσιμο εκείνη την ώρα σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει την θεία Λειτουργία.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Θα ήθελα να επισκεφθώ το μοναστήρι... Τιν γερόντισσα κάποιο email να μιλήσουμε μαζί της