Ξεπλένουμε τα μύδια καλά και πλένουμε το ρύζι. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το λάδι και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.

Μυδοπίλαφο μοναστηριακό

1 κιλό μύδια
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
Χυμό από δύο λεμόνια
άνηθο
Λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα μύδια καλά και πλένουμε το ρύζι. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το λάδι και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά. Αφού ροδίσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε τις πιπεριές, μετά το ρύζι και ανακατεύουμε 2-3 φορές και τέλος προσθέτουμε το νερό. Χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα του νερού διότι στην αναλογία ρυζιού – νερού εξαρτάται η επιτυχία του φαγητού. Δηλαδή έχουμε ένα μέρος ρύζι και δυόμισι μέρη νερό.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Όταν κοντεύει να βράσει το ρύζι, τότε ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε στο τέλος διότι διαφορετικά μαζεύουν και σφίγγουν.
Όταν έχουν τραβηχτεί τα ζουμιά, τραβάμε την κατσαρόλα στην άκρη, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι. Μετά από λίγο, ανακατεύουμε ξανά για να ρουφήξει το ρύζι όλο το ζουμί και τότε προσθέτουμε το λεμόνι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.