ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ - ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Υποδοχή της δεξιάς χειρός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπιο Ευβοίας την παραμονή της μνήμης του. Όπως μας πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος: Με πολλή συγκίνηση και ανείπωτη χαρά, η αγάπη του Θεού μας αξιώνει, εφέτος, πριν την Εσπερινή Ακολουθία, να υποδεχθούμε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι, την παραμονή της μνήμης του Αγίου (Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 7μ.μ.), το δεξιό άφθαρτο χέρι του Οσίου Ιωάννου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, λείπει, μέχρι σήμερα, από το επίσης άφθαρτο και χαριτόβρυτο ιερό λείψανο και έχει αντικατασταθεί από επίχρυσο ομοίωμα δεξιάς χειρός, ενώ τμήμα του ιδίου δεξιού βραχίονος έχει δωριθεί στην αγιορείτικη Ι. Μονή Αγ. Παντελεήμονος από τους κατοίκους του Προκοπίου της Καππαδοκίας, όταν το ιερό λείψανο ευρισκόταν ακόμη στα αγιασμένα και αιματοβαμμένα Μικρασιατικά χώματα.

Το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Οσίου, το οποίο διεφύλαξαν μετά πολλής ευλαβείας και αγάπης δύο αυτάδελφοι απόγονοι Καππαδοκικής προσφυγικής οικογενείας και το προσφέρουν εις το Ιερό Προσκύνημα, με προτροπή του Αιδεσιμολογιωτάτου Πνευματικού πατρός τους, θα κομίσει στο Ιερό Προσκύνημα, επισήμως, ο ευλογήσας την ενέργειαν αυτήν Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ και μετά την επίσημον υποδοχήν θα ακολουθήσει το διήμερο πρόγραμμα της πανηγύρεως του Αγίου (Κυριακή 26/5/2024 Εσπερινός και Δευτέρα 27/5/2024 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου) σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Δοξάζοντες τον Θεόν και ευγνωμονούντες τον Όσιο Ιωάννη και γι’ αυτήν την ευεργεσίαν και χάριν, προσκαλούμε όλους τους ευλαβείς και φιλεόρτους προσκυνητές, να μετάσχουν σε αυτήν την ουράνια χαρά της Αγίας μας Εκκλησίας.

Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου – 26 & 27 Μαΐου 2024

Με την χάρη του Θεού, προγραμματίζουμε τον φετεινό εορτασμό της ιεράς μνήμης του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου του νέου ομολογητού. Η Πανήγυρις έχει επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Οσίου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, όπου, ως θησαυρός, ευρίσκεται το αδιαλώβητο και μυροβόλο λείψανο του αγίου, το οποίο, πριν από 100 ολόκληρα χρόνια με απερίγραπτες θυσίες και κινδύνους, έφεραν στον τόπο μας οι Προκοπιείς Πρόσφυγες, μετά την Μικρασιατική περιπέτεια.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Ώρα 7μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ώρα 10μ.μ.: Αγρυπνία (Εσπερινός-Παράκληση-Θεία Λειτουργία).

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ώρα 6:45π.μ.: Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική χοροστασία.

Ώρα 8:30π.μ.: Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Ώρα 10:45π.μ.: Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη.

Στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Άγιοι Αρχιερείς Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Σκοπέλου κ. Νικόδημος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Οι Ιερές Ακολουθίες, θα μεταδοθούν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89.5 fm) και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 fm).

Δεύτε προσκυνήσωμεν πιστοί λείψανον περίσεπτον και πανυπέρτιμον Ιωάννου θεόφρονος, αγνίσωμεν χείλη, όμματα και μέτωπα και ικετεύσωμεν…

Η χάρη και οι πρεσβείες του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωάννου μετά πάντων και υπέρ πάντων ημών. Αμήν.

Διαβάστε όλα τα νέα των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.