Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας Τεσσαρακοστής που διανύουμε, τελέστηκε την Κυριακή (Δ’ των Νηστειών) 10 Απριλίου 2016 η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι πρότινος Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Ιακώβου Καλκούλη.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Λαρίσης, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, τον εφημέριο του ναού Αρχιμ. π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο, τον Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Δεληχρήστου, καθώς και άλλους ιερείς.

Στην προσλαλιά του ο Σεβ. Λαρίσης και απευθυνόμενος προς το νέο Πρεσβύτερο τον προέτρεψε να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως στον Αμπελώνα Του Κυρίου τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει και να δίνει συνεχώς μαρτυρία Χριστού ως ο καλός Ποιμένας.

Ο νέος κληρικός εκάρη μοναχός στις 18 Μαϊου 2012, ενώ έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του Διακόνου, στις 20 Μαΐου του ιδίου έτους.

Αποτελεί δε πνευματικό ανάστημα του πολιού γέροντος Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Δημητροπούλου, ενώ θα κληθεί να διακονήσει ως ιερεύς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τον προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη, παράλληλα δε προκειμένου να τιμήσει την πολυετή προσφορά δυο συνταξιούχων κληρικών τους απένειμε το Οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Πρόκειται για τους π. Κωνσταντίνο Γεροστέργιο και π. Γεώργιο Ντάρδα.

1404lar (1).jpg

1404lar (2).jpg

1404lar (3).jpg

1404lar (4).jpg

1404lar (5).jpg

1404lar (6).jpg

1404lar (7).jpg

1404lar (8).jpg

1404lar (9).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.